Friday, 9 May 2014

It's Overdose

PERHATIAN: ENTRY INI MENGANDUNGI UNSUR2 KPOP


Assalamualaikum uollsss……
Haha….. Awatif baru baik demam….
Dah lama tak demam. Zaman sekolah dulu boleh pulak demam tiap2 bulan kan…. Haha
Rasanya sebab ‘Overdose’ kot….. tu yang demam tuh…. Hehe
Bangun pagi kelmarin, sibuk kemas2 nak kuar jejalan…..
Lepas mandi je terus terketar-ketar badan….. Solat dhuha pun dok terketar-ketar jugak *tak khusyuk :P
Dalam dok terketar-ketar pun keluar jugak….. Punya gediknya…. Konon nak bagi kuar peluh la…..
Last2 tidur dalam kereta ja….. Balik rumah pun tidur jugak
Tak pernah2 Awatif tidur atas katil siang2 hari, terpaksa tidur jugak… tak larat punya pasal
Dalam dok demam pun sempat jugak makan nasi goreng Pattaya la, laksam la, nasi la, kerabu mangga la *melantak namanya
Last2 sampai nak termuntah, tidur awal…..
Alhamdulillah…… Hari ni daku dah sihat setelah makan minyak zaitun....
Uollsss jaga kesihatan okay. Sekarang musim demam…. Cousin Awatif, dua beradik sekali demam campak….
So, banyakkanlah minum air okay…..

Akhirnya…..
Overdose officially dah keluar…..
Exostan sekalian mesti tergedik habis termasuk Awatif…. Haha….
Padahal bila2 pun boleh tengok kan….
Secara overall, Awatif rasa okay la….. Mungkin 4/5 bintang….
Rasanya musik Growl sebelum ni lebih catchy kot….
Apanya yang Awatif suka dalam video Overdose ni:

1. Vocal…
Awatif rasa vocal dirang untuk kali ni lebih clean….
Bukan sebelum ni tak sedap. Cumanya kali ni lebih clean… Tak la macam terpaksa je
Selalunya vocal D.O dengan Chen je yang clean, kali ni Baekhyun pun dah clean…
Suara YiXing, adorable sangat…. Suke2…

- Yaaa..... I know that I'm always in your heart....kkaebsong...-

2. My men in white……
Haha…. Memandangkan Awatif suka giler tengok lelaki pakai sut putih, maka bertambah gedik la sukanya….
Cuba kalau Lee Kwang Soo pakai….. Mungkin lambat skit suka…. Haha

-Sehun so hot.....-

3.Kekemasan……
Selalunya Awatif rasa rambut KyungSoo ja selalu kemas…
Kali ni semua orang rambut kemas la jugak…. Stail rambut Tao agak kurang sesuai dengan dia…. Mungkin…
Awatif dengan si kembar tak suka rambut Kai blonde…
Outfit diorang rasanya kemas sangat….. Tak semak mata memandang

- Style rmbut Luhan, tetibe teringat Hwang Tae Kyung.... haha-

4. English pronunciation….Pernah tak korang nyanyi lagu Kpop, bila tengok lirik dia, rupanya2 english???Awatif banyak kali sangat….Ingatkan bahasa Korea, rupanya bahasa inggeris….. troll sangat kan….Untuk lagu Overdose ni, sebutan English diorang lebih jelas…. Sebutan English KyungSoo, seperti biasa, sangat jelas….

- Untuk kali ni, Awatif tak rasa diperbodohkan.... hehe-

5.Choreography……
Sangatlah tersendiri…..
Selain Super Junior, diorang punya choreography ada indentiti tersendiri….
Selalunya setiap band, nak sama je, tapi diorang lain….
Tapi, rasanya  band2 SM Entertainment nak sama skit2…

- Boleh buat macam ni???? Bapakkk ahhh....-

Apa yang Awatif perasan:
1. Part nyanyian Chen=Baekhyun, Luhan=KyungSoo, Suho=Lay.... tukar2 je
2. Logo yang agak menyemakkan perut… haha
3. ZiTao nampak matang…. Huhu
4.  Part ni nak sama… hehe

Okay…. Cukup.
Sebelum daku sendiri yang overdose sekali lagi….
Para Exostan sekalian, mana2 yang agak2 meroyan dengan Exo’s Showtime, jangan lupa tengok XOXO EXO untuk menambahkan dose….. hehe
Apa2 pun uollss,
Overdose, overdose jugak…. Jangan overreact sangat *It’s me…. Jangan contohi daku
It’s still Rejab…. Jangan lupa tambah pahala sebanyak mungkin. Biar sampai overload
Bawak2 la sedar diri ganti puasa bagi mana2 yang tak ganti lagi….Jangan sampai nak overdue, baru nak ganti. Bila puasa baru la tak overweight… kan kan????
Boleh jugak kalau nak overnight buat qiamullail tambah pahala….. hehe…. *tahun ni, den pun tak buat lagi….huhu….

- Part ni lawak.... For me la...-

p/s: Maafkan saya kerana saya memang ‘over’…… hehe :D

6 comments:

  1. wah exostan ke?? hehehe kena wabak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haruslah.... wabak org handsome.... haha

      Delete
  2. pergghh kpopers. kite pun minat lagu growl diorang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.... lagu growl best kan? Awatif tak tengok muka pun dah suka dengan growl... tengok muka, cinta pulak... hehe

      Delete
  3. kan??? overdose ni best... suka part yg start dr 'too much.. its you..' arghhh.. da addict ni...heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a.... part tu pun best... bukan diorang yg overdose, kita yg overdose kan?? hehe

      Delete