Friday, 5 September 2014

Andwaeyo.... It’s My Turn To Cry

Assalamualaikum uollss.....
Hari Jumaat adalah hari cuti bagi negeri Kedah dan kawasan yang sewaktu dengannya.....
Maka daku sempat mengusha Facebook
Nih yang nak buat daku nak nyanyi lagu Exo nih


Okay..... Mula2 tengok perkataan LEEJONGSUK, SUZY, DATING, daku dah ANDWAEEEEE dengar sampai Nibong Tebal nuh....
Ni la perangai orang malas baca sampai habis.....
Terang2 tulis kat situ DENY, RUMORS, sah2 la tak betul.....
Bab2 Suzy nih daku payah sikit nak terima....
Ekceli Awatif memang tak berkenan kat Suzy nih....
Walaupun orang lain anggap dia hot, no.1, Awatif tak minat.... *Opppsss.... sorrryy...
Jadi, kalau betul la dia dengan LeeJongSuk, boleh frust makan ayam banyak la.... *konfem ada org kutuk daku tak minat Suzy.... hoho

Facebook pun dah bosan skunk nih....
Banyak cerita mengarut je.....
Jadi dengan ini Awatif rajin masak....
Aktiviti asal petang tadi nak makan buah, menyicah stail kampung je dengan kawan2
Tapi Awatif lupa yang hari ni birthday Amalina, bestfriend Awatif
Macam mana boleh lupa..... omaigadddd.....
Hadiah tak dak, kek sah2 la tak da....
Awatif tak sempat buat apa2, jadi Awatif buat 'kek sagu kaler-maler'.... ahaha.... macam sempoi je kan....
nasib la ada rupa jugak....
Sorry la Amalina, nanti aku bnyak duit, aku beli kek mahal ek.....
BTW, Happy Birthday, semoga happy selalu.... dan cepat jodoh.... Welcome to the club.... hehe

- 'Kek cantik' by me.... hehe-

- this is our kampung style.... Tapi Awatif buat jugak mee soto sebagai... bagi kenyang skit.... hehe-


- Okay, haruslah sempat bergambar walaupun makan.... hehe-

Walaupun Facebook agak membosankan dengan cerita2 mengarut, tapi ada jugak la berita berguna
Ladies Code accident.....
Awatif dah tengok berita nih sebelum nih, tapi ingat kemalangan tak teruk sangat la...
Ingat macam Kyuhyun dulu je....
Tapi hairan jugak la, kenapa surgery sampai berjam-jam.... teruk sangat ke....
lagi terkejut dapat berita yang salah seorang member mati....
Seperti yang Awatif cakap, agak susah untuk Awatif nak hadam lagu2 baru, jadi Awatif tak kenal sangat la Ladies Code nih....
Cuma tau pasal EunB je....
Tapi, EunB dah tak ada.....
Macam mna la member2 lain nak terima kan.... Sadis betul....
Apa2 pun takziah buat mereka.....



- Macam2 komen yang uollss boleh baca kat Facebook....-


- EunB yang comel, Rest in peace-

p/s: Kpop pun dah macam2 jadi tahun nih....

Thursday, 4 September 2014

Cerita MAMACITA ayayayaya


Assalamualaikum uollsss…..
Super Junior Comeback!!!!!!!
Tengok tajuk pun dah boleh agak kegilaan SuJu nih….
Sebab tu daku memang sentiasa minat diorang dari dulu sampai sekarang okay….
Walaupun ramai orang cakap yang EXO boleh gantikan SUJU, tapi tak okay…..
Tu style diorang sendiri….

Bagi peminat2 Kpop terutamanya ELF, boleh la cepat2 tengok mv Mamacita kat youtube okay….
Konsep mv Mamacita ala2 koboi gitu….
Uollss sendiri boleh tengok…..
Muka memang tak cover hensem sangat la….
Awatif rasa style Siwon skunk ni dah macam style bapak orang…. Hehe
Tapi Siwon tetap macho okay…. I loiikee…. Hehe
Selalu Awatif agak lambat nak terima @ nak hadam lagu2 baru nih….
Tapi lagu nih senang jugak la…. Mungkin sebab nih lagu SUJU kot…. Hihi
Leeteuk pun ada okay…..
Cakap bnyak pun tak guna….
Uollsss tengok sendiri, nyanyi sendiri okay….. hehe



- Okay... 10 orang saja member -


- lol Siwon.... Agak sesuai dengan dia -


- Leeteuk dah balikkkkkk -


This is the face that I love….. :D -


- Kegilaan yang dah lama daku tak tengok -

- arrrrrggghhhh…… Kyuhyun killer smile yang boleh buat daku termimpi-mimpi siang malam-

Uollss boleh tengok mv MAMACITA dan lirik di bawah nih ye….
Nyanyi sendiri….. okay…..



MAMACITA (Romanized lyric)

 [Siwon] Neoneun wae jigeum ibeul makgo inna heulleoganeun sullidaero ttareugiro haenna
Geunyang swit! Hamyeon jamjamhaejil geol modu aesseo bagajireul geulgeodae

[Kyuhyun] Syupeomaenirado gidaehago inni? Imanhamyeon nolgi joheun sesang matji?
Wollae hadeon daero gadeon gilman gamyeon twieoseo mangchireul majeul iri eobtjannni?
[Kangin] Kanginhage jikyeoon uriyo! Yes!
[Donghae] Donghae yeoksi geureoke malhaeyo! Yes!
[Leeteuk] I teukbyeolhameul da gajin uriyo! Ooh!
[Ryeowook] Dodaeche museun iri isseonna?
[All] Hey! Mamacita! Naega ayayayaya
Janinhage kkaejyeobeorin kkumi ayayayaya
Mwonga muneojigo tteonasseo nunmulmajeo da memallasseo
Gamtureul sseun ja mugereul neukkyeo! You can
t do that!
[Donghae] Nuga meonjeo sijakhaetdeon maldeon, ije geuman jom kkeutnaebogo sipeo.
Seoro jageukhaneun mal, mal, mal mokjeok eomneun jeonjaeng gata.

[Ryeowook] Dangjang nunape ideungman bogo, nari seon ippareul garyeodo bogo
Jeongmal jungyohan geol ijeonneunde tto mutgo.. So dumb
[Sungmin] Sorichyeodo deulliji annnayo? Yes!
[Heechul] Jikiji motal yaksok haennayo? Yes!
[Siwon] Siwonseure haegyeoreul bwannayo? Ooh!
[Ryeowook] Dodaeche museun irilkka?
[All] Hey! Mamacita! Naega ayayayaya
Janinhage kkaejyeobeorin kkumi ayayayaya
Mwonga muneojigo tteonasseo nunmulmajeo da memallasseo
Gamtureul sseun ja mugereul neukkyeo! You can
t do that!
[Sungmin] Doraseoseo dareun gillo gillo.
[Leeteuk] Dachin neoreul wihae wiro wiro.
[Shindong] Geu jarie matge allo allo
[Kyuhyun] You ain’t got no chance. Nochijima hanbeon tteonamyeon jabeul su eobseo.
[Eunhyuk] (It’s) funny, I dont think so! Seolgyohajima
Nan gap junge gap, neon mallya eul j
unge eul.
I pawogeimeseo millyeo beorin jaga neo hanappunigennya?

[Shindong] Just close your lips. Shut your tongue.
[Kyuhyun] Na honja dareun kkumeul kkumyeon jeoldae andwae. Jigeum nega pillyohae.
[Ryeowook] Nega pillyohae. [Kyuhyun] Nega pillyohae.
[All] Jeongdo manko useumdo manko johahaneun saramdeulgwa saragago
Gakkeumssigeun dwireul dora bwasseul ttae neomu jalhaewatguna saenggakdeul ttae
Nado itgo urido itgo gidaehae bolmanhan geureon mirae itgo
Eonjerado urin dasi hanbeon deo himeul naege doelteni!
[All] Hey! Mamacita! Naega ayayayaya
Janinhage kkaejyeobeorin kkumi ayayayaya
Mwonga muneojigo tteonasseo nunmulmajeo da memallasseo
Gamtureul sseun ja mugereul neukkyeo! You can
t do that!
[Kangin] Doraseoseo dareun gillo gillo.
[Leeteuk] Dachin neoreul wihae wiro wiro.
[Eunhyuk] Geu jarie matge allo allo
[All] You ain’t got no chance. Nochijima hanbeon tteonamyeon jabeul su eobseo.
[All] Hey! Mamacita! Naega ayayayaya


- Dah lebih 5 juta view -


p/s: Harap2 EXO pun dapat bertahan macam SUJU jugak walaupun kurang member…..