Monday, 31 December 2012

Mengakhiri 'Teen'

Assalamualaikum uoollsss....
Hai... Selamat Tahun Baru....
Mesti semua berkobar-kobar dengan azam baru...
Azam lama dah tercapai..????
Alhamdulillah kalau dah... kalau belum, usaha lagi...

Tahun 2012 berlalu....
Memang banyak memori yang kita bawa bersama....
Alhamdulillah Awatif berjaya sempurnakan azam Awatif yang paling susah sekali Awatif nak buat...
Iaitu..........
Kurangkan waktu online....
Akhirnya Awatif berjaya tak ber'facebook' selama 2 bulan
Haha....  Kejayaan yang besar buat diri sendiri memandang tahun 2012 adalah tahun exam buat Awatif...

Tahun 2013, dah tentu nak perbaiki diri
Memandangkan umur pun dah meningkat, ibadah pun kena tingkatkan la jugak....
Dah tak boleh nak berharap pada parents je....

Apa-apa pun....
Selamat memajukan diri sepanjang 2013 anda semua....
Selamat menyambung semester dengan jayanya buat 'Si Kembar' saya
Selamat berjaya PMR 'Hero Air Mata' saya


- 'PEACE' -

p/s: Selamat menanti kedatangan 'Cikgu' Awatif....hehe...



Tuesday, 9 October 2012

Miss My Twins

Assalamulaikum uollss...
Kembali menaip di ruangan ini...
Sebenarnya... Cik Awatif rasa rindu sangat dekat adik...
Kalau dulu, asyik bergaduh je...
Sekarang dah tinggal sorang2 bosan giler...

Beberapa minggu lepas, adik kepada seorang rakan Awatif meninggal...
Masih berada dalam tingkatan lima, dan bakal SPM taun ni...
Terus Awatif ingat adik Awatif...
Terutamanya adik kembar Awatif....
Dulu selalu gaduh tarik2 rambut la, baling2 barang la
Sekarang ni, tarik rambut sendiri je la...
Dulu Awatif marah2 adik sampai cakap tak mau tengok muka diorang dah...
Sekarang ni baru Awatif sedar....
Kalau Allah tarik balik nikmat Awatif ada adik, Awatif memang tak boleh hidup dah rasa...
Kadang2, kalau marah adik rasa meluat sangat dekat diorang...
Sekarang Awatif rasa, kalau nak marah boleh....
Tapi kena berpada-pada la...
Lepas ni Awatif tak nak gaduh dengan adik dah...
Janji... :)


-si kembar comot : Syahirah & Safinaz-






p/s: Saya sememangnya seorang kakak yang banyak mulut :P


Sunday, 23 September 2012

Busy Time

Assalamualaikum uollsss....
Lama sangat Awatif tak update blog...
Baru je habis Trial STPM....
Alhamdulillah... semuanya masih lagi okay.... hehe

Dalam nak exam pun masih lagi sempat siapkan order customer...
Buat masa sekarang, Awatif akan stop buat headband..
Insyaallah, lepas STPM Awatif mula balik...
STPM harus diutamakan...
Doakan Awatif untuk STPM ye....

- hiasan semata-mata -


p/s: Awatif akan upload gambar headband tempahan yang lepas... tunggu... :)

Thursday, 28 June 2012

Sehari Bergebang

Assalamualaikum uuoollss....
Hai.... Lama Cik tak update blog kan...ngee
16 Jun lalu Cik dan kawan2 lama buat party bbq...
Bbq siang-siang... haha... Jom....
Sila jeles bagi yang tidak datang.... :P


-antara menu-


-Asraf, Shukry, Norafif-


-harus ada jugak budak ini-


-Amin dengan feeling2 kpop dia didatangkan dari UITM Merbok-


-Pemerhati sahaja: Shukry-


-Khory yang baru je accident + darah lagi di kaki-


-pondok umah Cik Alia yang best giler-


-Budak2 pandai kami-


-Farhana-


-Cik Alia tuan tanah kedaung-


-abaikan sicomel tersebut yang hanya tolong tengok saja-


-Amalina masih bersemangat nak bakar walaupun tak makan lagi-


-Musim durian... haruslah makan... Asraf je tak lalu makan-

-Menu yang simple giler sebab tak ramai yang hadir-


-Harus ada gambar Cik yang suka glamer nih-


-Masing2 makan buat kali yang kedua kecuali Cik Alia, Amalina & Farhana-

Kalau ramai lagi yamg datang lagi bagus...
Nak buat macam mna... masing2 sibuk dengan study...
Banyak lagi mulut bising yang tak datang...
Hanis, Rabiatul, Azwa, Maisarah, Ayu miss uoollsss.....
Picture: Kamera Cik Alia

p/s: Dah dua kali makan pun masih tapau lagi....

Monday, 11 June 2012

Cik Skuter....

Assalamualaikum uoollss....
Ape khabar??? Sihat ke????
Sapa yang yang ada skuter angkat kening....

Tadi online Awatif terbaca status sorang kawan...



Sapa cakap nih???? Encik Abe saya la...
Tapi agak betul la...
Dulu Awatif pernah naik skuter jugak...
Bila dah naik motor lain, banyak jugak kawan2 komen...
Dulu naik skuter nampak ayu je *terperasan seketika
Memang la ayu dan sopan...
Tak payah nak kangkang sangat....
Masalahnya, skuter cepat rosak...
Bagi orang yang suka naik laju2 memang tak sesuai la...
Nak naik jaoh2 pun tak berapa sesuai...

Jadi, kalau nak laju naik motor lain
Nak comel naik skuter,
Nak ayu lagi, jalan kaki je sambil berpayung

p/s: Encik Abe saya dah berkenan cik skuter mana la pulak....

Sunday, 10 June 2012

Promosi!!!!


Assalamualaikum uoollss....
Ha... Awatif sengaja awalkan promosi untuk hari raya..
Memandangkan baju ramai yang dah beli, jadi Awatif pun nak ambil tempahan awal untuk headband
Sesiapa yang berminat, boleh inbox di Facebook Awatif
Harga jangan bimbang....
Bermula dari RM7 hingga RM30 mengikut rekaan...
Boleh buat rekaan sendiri @ mengikut rekaan Awatif
Warna pun boleh pilih sendiri ye....
Jangan lepaskan peluang ye!!!!!!!


- RM 10 -

- RM 12 - 


- RM 7 -

p/s: Harga mengikut rekaan

Thursday, 31 May 2012

Episod 'Candle Light Dinner'

Assalamualaikum uolllsss.....
Hai... dah lama benar tak update blog...
Nak kata sibuk tak jugak, tapi merehatkan diri selepas exam...

Petang tadi rumah Awatif tak ada elektrik...
Sampai pukul 8 lebih jugak la....
Bila dah tak da elektrik, semua dah malas nak masak...
So, semua makanan beli je memandangkan hari ni ada pasar malam...

Masa blackout ni la adik beradik nak berkumpul...
Kalau tak, ada yang di bawah, ada yang diatas...
Balik dari pasar malam, terus solat sekali....
Dah tambah pahala berganda...
Lepas tu makan pulak sekali bertemankan cahaya lilin sebatang....
Dah eratkan hubungan adik-beradik...
Bila dah guna lilin, lampu tak guna la....
Dah kira selamatkan bumi...
Bila dah makan ramai-ramai, mulut tak berhenti bercakap....
Dah tambah idea2 mengarut

Konklusinya...
Blackout tak membebankan pun....
Boleh tambah PAHALA , tambah ERAT SILATURRAHIM

 -kadang2 sebatang lilin pun mampu menerangi banyak hati-

-candle light dinner la sangat... makan pun beli je-
ayam goreng tinggal tulang je...


p/s: Si kembar Syaira kata... dah macam zaman jepun guna api makan ubi taro

Thursday, 17 May 2012

Che' Gu


Assalamualaikum uolls....
Dah lama tak sambut hari guru...
Tahun nih tak sempat nak sambut lagi disebabkan sibuk exam...
Bila dah masuk form 1, hadiah tak pernah bagi dah kat cikgu...
Masa sekolah rendah iye2 je nak beli hadiah...
Sanggup simpan duit nak beli hadiah hari guru....
Sekarang nih sanggup topup lagi dari beli hadiah.....
Bezanya dulu dan sekarang....

Teringat zaman sekolah dulu....
Dulu la sangat, sekarang pun BUDAK SEKOLAH lagi...
Dengan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Guru kepada semua cikgu terutamanya....
Cikgu Rumah: En. Mohamad Nazri & Pn. Sofiah
Cikgu Tadika: Cikgu Biah
Cikgu Sekolah Rendah : Cikgu Syed Shahrul Nizar, Cukgu Mariam, Teacher Zaleha, Cikgu Fadzli, Cikgu Halimah, Teacher Norma, Cikgu Zainol dan Cikgu Ridhwan
Cikgu SMKSB: Cikgu Rittah, Cikgu Noraini, Cikgu Mahaya, Cikgu Miskiyah, Cikgu Abby, Cikgu Bahagia
Cikgu SMKTW: Cikgu Tajwi, Ustazah Zarina, Teacher Saniza, Teacher Anandavali, Cikgu Mastura, Cikgu Mariam, Teacher Karupayee, Pn. Hjh Fathiah, Teacher Olfa, Cikgu Daud
Cikgu SMKTSSB: Cikgu Solehah, Cikgu Zarina, Cikgu Chan, Pn. Low, Pn. Khaw, Pn. Hu

Terima kasih cikgu untuk ilmu yang diberikan....
Terima kasih cikgu atas nasihat yang disampaikan..
Ampun cikgu sebab saya selalu main-main...
Harapan saya supaya ..... (wah, demand pulak)
Cikgu2 Malaysia lebih berdedikasi bukan hanya bergaji...


-bersama CIKGU BIAH sewaktu tadika-
feelin2 bollywood kerana saya memang hantu hindustan sewaktu tadika


-Bersama CIKGU SYED sewaktu sekolah rendah-


-Cikgu2 SMKTW-

p/s: Tak sabar nak balik rumah mama nak tolong bukak hadiah mama.....

Tuesday, 15 May 2012

Demam

Assalamualaikum uolls....
Dalam mood exam sekarang nih....
Bukan takat demam exam je.... dah demam betul-betul pun...
Kelmarin Awatif telah mengisytiharkan diri sendiri cuti sekolah....
Kalau ikutkan hati, nak cuti lagi hari ni...
Nasib baik la komitmen untuk exam lagi tinggi...
Susah betul demam time exam nih.... ditambah dengan batuk lagi...
Balik umah, terus batuk tak henti-henti...
Masa exam terpaksa cover nak batuk pun, takut ganggu kawan

Dah lepas paper pengajian am...
Terkocoh-kocoh buat carta pai tadi...
Dengan esei bahagian E tak siap lagi...
Last-last terhasil la esei 7 minit yang sangat ringkas...
Nama pun tak sempat nak tulis...
Masa tu barulah terpikir apesal la nama aku panjang sangat.....
Tapi alhamdulilah..... sempat sipakan semua soalan....

Esok.... Ekonomi..
Arrgghhhh..... agak tension sebab tak paham sangat...
Ni la akibatnya bila budak sains terhegeh-hegeh nak tukar aliran...
Ekonomi Asas pun tak belajar, nak amik Mikroekonomi + Makroekonomi lagi...
Berdebar nak amik exam esok...
Makroekonomi tak pa lagi, bab2 Mikroekonomi tu rasa nak patah tangan je...
Mau tak nya... tak pernah belajar, start belajar pun dah ketinggalan topik...
Ni la akibatnya bila tak bersyukur jadi budak sains, tergeygeh nak tukar....

Tapi tak pa...
Dengan hati yang bulat dan tekad,
SAYA, anak Nazri akan berusaha mencapai pointer yang lebih tinggi
Kepada kawan-kawan....
Usahlah membangau lagi....


-gambar lama yang telah dikomersialkan-

p/s: study tetap study, online tetap online

Monday, 14 May 2012

Mama Saya, Ummi Semua

Assalamualaikum....
Hai uolls....
Sengaja Awatif tak buat entry untuk hari ibu kelmarin...
Bukan tak ingat.... Lambatkan...

Kenapa MAMA SAYA, UMMI SEMUA???
Ha.... Ni yang Awatif nak cerita nih....
Mama Awatif seorang guru...
Mama dah mengajar lebih 28 tahun...
Mama sekarang dah buka sekolah pendidikan islam sendiri....
Memang impian mama nak ada sekolah sendiri...
Alhamdulilah rezeki mama...
Sebagai mudirah, mama lebih suka anak muridnya panggil UMMI...
Sebab tu la ummi semua....

Awatif tak tinggal sekali dengan mama...
So.... tiap2 hari rindu sangat2 dekat mama....
Kalau kena marah, sakit, mesti kol mama nak mengadu...
Kadang2 mama singgah tengok anak2 dulu...
Sekolah mama di Kulim, tapi mama ada kelas tambahan di Nibong Tebal tiap2 hari Isnin sampai Khamis
Mama sangat rajin...
Sebab tu la mama boleh jadi ummi semua...

Akhir kata...
Kakak sayang Mama...
Selamat Hari Ibu (13 Mei 2012)
Selamat Ulangtahun Kelahiran (14 Mei 2012)
Selamat Hari Guru (16 Mei 2012)


-Mama saya-

 -Ummi semua-
Mama bersama pelajarnya yang menang Anugerah Pelajar Terbaik Peringkat Kebangsaan

p/s: Adakah bakal mak mertua saya juga cikgu... errrkkkk...

Sunday, 13 May 2012

Episod 'Sepagi Bersama Freshie'

Assalamualaikum...
Hai semua.... Ha.... Awatif dah berjaya menyiapkan header dengan menempek muka sendiri dan lukisan comot nukilan sendiri....
Walaupun 'demam exam' masih lagi sempat....
Awatif juga telah menyibukkan diri menyambut freshie...
Orentasi 'Junior Bersama Senior' agak best...
Sebabnya diorang tak sombong sangat (kecuali budak2 sekolah lama saya)
Sangat happening.... Tak mau cakap banyak...
Jom layan......




-Taklimat bagi senior-



-Sesi suai kenal ahli kumpulan-


 -my team-


 -leader-


 -aidil's group-



 -skuad SENIOR-

 -demo oleh senior-


 -get ready for game-


 -lose group-
kena denda poco-poco je pown


 -aksi junior-


 -bina semangat-

 -dream island-


 -team Awatif dalam senarai top 3-


-Haziah with Cikgu Hamidah-

p/s: Untunglah... Senior tak buli junior pun.... 

Sunday, 6 May 2012

Comot

Assalamualaikum....
Hello guys..... Comot?????
Ha'a.... Awatif masih dalam mood mencantikkan blog....
Header pun tak ada lagi....
Masih berkira-kira samaada nak


Tempek muka seposen sebagai header.....
ATAU
Nak tempek doodle sebagai header...


Kalau nak tempek doodle, terpaksa la mereka doodle pulak...
Haishhhh.... tak gemor rasanya tangan comel ni nak mencomotkan doodle sendiri...
Apa2 pun.... Keep in touch ya.....

-Take Care Garnier, PEACE-

p/s: Sebenarnya lebih banyak siapkan kerja sekolah yang tertangguh + tido