Friday, 23 May 2014

The Liebster Award from Aiesyah

Assalamulaikum uolls….
Entry kali ni bertujuan menjawab soalan Aiesyah
Maka dengan ini daku nak feeling2 retis sekali lagi…. hehe
Soalan2 Aiesyah adalah



1. Apakah nama samaran anda atau nama panggilan yang sering disebut oleh kawan-kawan atau keluarga anda?
Nama panggilan Awatif banyak disebab nama Awatif agak panjang… Tapi kebanyakannya (65%) panggil Watip @ Watif stand for Awatif…. Dan lebih klasik lagi panggil Eton for Saidatul (about 25%)

2. Ulangtahun kelahiran ke berapa yang paling anda tidak dapat lupakan. Kenapa?
Ulangtahun kelahiran yang tak dapat dilupakan ialah masa ulangtahun ke-17 kot… Sebabnya kawan2 buat surprise party untuk Awatif, tapi Awatif tak dapat pergi pun sebab balik kampung…. Rugi sangat…. Hehe…

3. Kenangan sekolah yang anda tidak dapat lupakan?
Kenangan sekolah semuanya memang susah nak lupakan…. Tapi paling ingat waktu join team drama…. Dari waktu berlatih, persembahan sehinggalah pertandingan semuanya paling berharga…. Dan banyak orang panggil Awatif Mak The sebabkan watak yang Awatif bawa tu… hehe

4. Kalau diberi peluang untuk bercuti, kemanakah destinasi pilihan anda? Kenapa?
Untuk bercuti, Awatif pilih Langkawi, Malaysia atau China sebab banyak tempat2 semulajadi seperti Huangshan atau Jiuzhaigou. Pokoknya tempat2 yang banyak pokok atau hijau la… hehe…

5. Anda lebih gemar artis KPOP atau Indon atau Malay atau selian daripadanya? Kenapa?
Artis Malaysia Awatif suka Dato’ Siti Nurhaliza ja lebih… Tapi dah tentu banyak artis KPOP sebabnya lagu2 diorang catchy dan diorang good looking… I love their fashion… hehe

6. Beri pendapat anda tentang blog saya.
Memandangkan Awatif suka warna putih, Awatif suka sangat blog Aiesyah.... Loading yang cepat membuatkan Awatif senang nak buka… hehe

7. Kalau anda kaya, apakah tindakan anda untuk memanfaatkan kekayaan anda?
Kalau Awatif kaya, selain dari menderma, Awatif akan melabur kerana dengan cara tu, insyaallah harta Awatif akan bertambah…. The more you give, the more you get….

8. Dalam ahli keluarga anda, siapakah yang paling rapat dengan anda? Berikan alasan.
Awatif paling rapat dengan adik beradik…. Adik kembar Awatif rapat dengan Awatif sebab umur kami tak jauh beza dan kami selalu bergosip, bergaduh manja dan suka benda yang sama. Adik bongsu Awatif seorang je lelaki, jadi dia manja dan rapat dengan Awatif jugak…

9. Gambarkan sahabat baik anda.
Sahabat baik Awatif seorang yang ceria dan sentiasa menyokong Awatif walaupun kami tak selalu berjumpa….

10. Jika anda diberi peluang atau kuasa untuk putarkan masa, waktu bilakah anda pilih? Mengapa?
Kalau diberi peluang, Awatif akan pilih zaman sekolah sebabnya zaman paling seronok tanpa beban kerja yang berat dan paling penting, dapat duit sekolah…. Hehe

11. Sejak bila anda berblogging? Kenapa anda berblogging?
Awatif berblogging sejak tahun 2011 sebenarnya…. Pada asalnya Awatif berblogging untuk menjauhkan diri dari Facebook atau lebih tepat, orang yang kenal Awatif…. Tapi sekarang, berblogging untuk menambahkan ilmu….

- Daku feelin2 Cheon Song Yi lagi ketika ini.... haha-

4 comments:

  1. Hehe , thanks sebab sudi jwab soalan saya . jawapan yg lucu dan unik . syok bca jwapan sis awatif :D

    ReplyDelete
  2. haha song yi ye ,, seyes chumell la dia ni masa blakon you who came from the star :DD lawak!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..... comel je... ingatkan dia jenis yg sombong, tapi lawak pulak....

      Delete