Wednesday, 14 May 2014

Handmade EXO Tote Bag by Awatif


Assalamualaikum uoolllss…..
Hari ni Awatif hanya ‘dating’ dengan Mama sebab hari ni birthday Mama….
Selamat ulangtahun kelahiran Mama….
Sayang Mama…. Hehe….

- My mom with si kembar Syahirah and adik2 tahfiz-



Akhirnya Siap jugak benda alah ni…
Sebenarnya Awatif perlukan bag untuk bawa gi pasar ke, supermarket ke…
Haha…. Bukan motif sangat pun….
Segan nak bawa handbag besar2 kalau takat nak beli barang dapur…
Kalau bawa dompet je, tak cukup tangan lak…
Maka dengan itu, Awatif mencipta tote bag sendiri….
Okay…. Awatif tahu…. It’s Exo….
Kpop lagi???? Tak da menda lain ke hah??? Bosan la Awatif ni….
Bosan sudah…... Dah tu je idea yang ada….
Asalnya Awatif yang kedekut….
Orang lain kebanyakannya berhabis duit beli barang2 Kpop….
Awatif??? Tak da maknanya daku nak beli kalau benda tu tak exclusive…. *kemain kau jahhh
Bukan hal exclusive ke tak, memang kedekut nak beli kecuali lah kalau murah….. hehe

Untuk tote bag ni, Awatif guna…..
Plain cotton, beads (white,black)
Barang2 tu semua Awatif dah ada, tu yang rajin buat….
Disebabkan saiz logo tu agak besar, Awatif ambil masa 5 hari menjahit manik…. Lenguh weyyyy….
Dan..... jahit begnya hanya sehari....
Tak kemas langsung.... Awatif buat cepat gila....
Memang gedik gila tak sabar nak tengok hasilnya.... tu yang sat ja....
Maka, kekemasan pun kurang.....

- Okay... Gmbar wolf tu Awatif guna felt sebabnya susah benor nak jhit mnik sebab gmbr tu kecik.... Tulisan 'FIRST YEAR' dan logo Exo atas tu pun bertabur-


- Inside-

- Back-

-Front view-

Disebabkan beg ni penuh dengan manik, sayang pulak nak bawa gi supermarket…. Hehe….
memandangkan si kembar Safinaz nak, Awatif bagi je la dekat dia….
Dan untuk bersikap adil, Awatif kena buat satu lagi untuk si kembar Syahirah jugak…..
Nampaknya, terpaksalah ambil caj sikit…. Hehe…..
So, berapa bintang uoollss boleh bagi kat Awatif???
Sila hantarkan jawapan ke 888888 @ komen je kat bawah…. Hehe….


p/s: Tak cukup si kembar mintak, Nuwail si Hero Manja pun nak jugak….. pengsan….

6 comments:

  1. watip cantiklaa ! hehe jual ni ley kaya kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik??? makasih.... ni baru nak test market.... kononnya... hehe

      Delete
  2. Kak Awatif, nak satu **buat muka tak malu * Tapikan, cantek lah ^^
    Rajin nya lah tangan akak nak jahit manik tu. Serius kak, Kalu akak ambik tempahan, tak lama tuh, dah boleh beli Album EXO ngehehe !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe.... Nanti Kak Awatif buat special giveaway boleh le dapat free.... hehe.... kan... boleh jugak dapat album exo.... hehe

      Delete
  3. cantikkkk....pandai awatif bwt.. nak satu jgk laaa... ehhe!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.... thanks... nnti kalau Awatif bagi free, jngan lpa berebut ye... hehe

      Delete