Wednesday, 27 August 2014

7 Facts About Awatif – The Versatile Blogger Award



Assalamualaikum uollss…..
Thanks to FiFie FeyCa dan Ying yang sudi tag Awatif untuk Versatile Blogger Award nih
Versatile la sangat Awatif nih kan….
At least ada jugak orang yang tahu kewujudan Awatif nih…. Ye tak??? Hehe….

Syarat-syaratnya adalah seperti berikut:
·         Thanks to the person who gave you this award
·         Include a link to their blog
·         Select 15 blog/blogger you’ve recently discovered/followed regularly
·         Nominate these 15 to the Versatile Blogger Award
·         Tell the person who nominated you with 7 things about yourself

7 FACTS ABOUT AWATIF

1. Anak Sulung
Kebanyakan orang tak dapat agak Awatif anak sulung disebabkan saiz Awatif yang lebih kecil dari adik2 dan sifat Awatif yang agak manja. Sebagai anak sulung, Awatif mampu berdikari, tapi tetap sukakan perhatian dari ahli keluarga yang lain dan jugak kawan2. Sebab tu Awatif agak manja… hehe

2. Tak sombong
Tak kenal maka tak cinta okay. Kawan2 Awatif kebanyakkannya tak suka Awatif pada awal (first impression) disebabkan Awatif nampak sombong. Sampai hati uollss…. Tapi bila diorang dah berkawan, Alhamdulillah diorang sebenarnya lebih senang dengan Awatif. Awatif sendiri pun tak tau yang Awatif nampak sombong. Sombong kat mana??Habaq mai sat…. hehe

3. Suka tengok lelaki handsome
Ni salah satu perangai buruk rasanya…. Hehe….. Tak kira budak sekolah atau bapak orang, daku mesti pandang tak kelip mata. Disebabkan itu jugalah Awatif suka artis Korea. TAPI…… Ada batas jugak la…. Takat tengok je mampu. Tak ada la sampai stalk orang tuh…. Dalam usaha untuk membuang tabiat nih… Hehe

4. Sangat tegas bab2 kekemasan
Ala…. Macam ‘Rania Tip Top’. Tapi kadang2 lebih teruk dari tu. Orang terdekat atau yang kenal Awatif sangat aware dengan perangai Awatif yang ni. Semuanya perkara harus disusun dengan kemas mengikut jenis, warna dan lain2. Bukan kata baju dalam almari susun ikut warna, baju yang basuh pun sidai ikut warna. Semua tu Awatif buat sendiri tanpa libatkan orang lain okay. Walaupun agak teruk, tapi perangai ni masih bertempat la….

5. Sangat sensitive
Awatif sangat cepat sensitive. Apa2 sikit nangis. Kena marah nangis, tengok drama Korea nangis, sendiri yang sakit pun nangis. Hehe…… Kalau tengok orang nagis pun Awatif menangis jugak. Dan Awatif cepat terasa walaupun orang bergurau…. hehe

6. Kedekut
Kalau melibatkan duit Awatif, Awatif memang sangat kedekut. Awatif banyak guna duit parents untuk barang yang Awatif teringin. Kalau teringin sangat pun, Awatif akan buat sendiri je. Sebab tu Awatif lebih suka kerja2 DIY…. Awatif hanya akan gunakan duit Awatif kalau benda tu sangat penting atau bagi keuntungan balik kat Awatif. Dalam dok kedekut pun masih bagi orang pinjam duit sampai orang tak sedar diri nak bayar….. Pemurah dalam kedekut. Boleh macam tu??? Hehe….

7. Tak ada special boyfriend dan tak ada keinginan.
Waaaahhhhh… Macam nak promote diri pulak kan??? Awatif bukan fobia sangat, tapi lebih kepada malas nak menyusahkan diri. Kalau couple nak kena mesej, call @ paling malas online. Semua tu Awatif malas nak buat. Dan Awatif cukup menyampah dengan lelaki yang baru je kenal, tapi sibuk2 nak bergelpren-boipren.... tak mau okay... Single is simple. Tapi kadang2 teringin gak….. hahahaha…..


Minta maaf kalau uolss dah di tag....
Tapi iolss nak tag uollss jugak sebab uolss comel... hehe
Jangan lupa tingglkan link uollss kat komen tau…. Hehe…
Jom join ramai2…..
Boleh kenal uollsss lagi….. kan???


p/s: Nak merdeka pun Awatif sibuk uollsss….. tak caye???

12 comments:

  1. Wahh cantik dan pengemas. Mesti menjadi idaman ni, jual mahal sgt kot. Hee Thank you tag :) Nanti kite jawab eh eh.

    ReplyDelete
  2. Awatif .. Thanks tag :)) .. Nanti sempat saya jawab .. Emm sokong dgn statement single is simple

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.... single tak pyah fikir bnyak.... hehe

      Delete
  3. thanks for the tag :) will reply you soon hihi

    ReplyDelete
  4. lupa lak dah reply dah aritu :) hehe

    http://misakipureblood.blogspot.com/2014/08/7-facts-about-me.html

    ReplyDelete
  5. pompuan mana tak suka llki hensem mmg peliks....dan lelaki mana tak suka pompuan cantik pon pelik..hahahahahahaha...wuhuuu..pengemas rupanyaaaaa...bagus!sikap nih semua gegirl mest ada ^^
    aiman ada bt jugak..jom baca...komen sekli tau..

    http://aimanbudakbaik93.blogspot.com/2014/09/the-versatile-blogger-award.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.... Orang yang tak suka hensem atau cantik memang peliks.... Nama pun perempuan, haruslah kemas.... hehe

      Delete
  6. Haha.. setuju sangat dengan statement single is simple sebab satu benda ni kita memang sama la.. --> Malas nak menyusahkan diri haha.. setuju sangat..... ^^"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a.... Awatif memang malas nak menyusahkan diri sendiri :D

      Delete