Wednesday, 1 October 2014

Kau Tahu Apa Daku Buat !!!

Assalamualaikum uoollsss….
Hampir sebulan, atas dasar cinta kepada negara, atas dasar patriotik, daku tak tengok langsung drama Korea *yang terbaru la….
Satu pencapaian yang agak bagus…… *bagi tepukan skit...paksaan nih...
Bhahaha…… Penipu sebenarnya…..
Memang la tak tengok drama yang terbaru sebabnya tak ada masa nak download atau online
Tapi drama kat TV tengok jugak…..
Episode Running Man untuk sebulan yang lepas pun Awatif tak tengok lagi….
Selalu cepat je tengok….
Maka dengan itu, lepas ni daku akan buat ‘Running Man Marathon’….. Boleh macam tu??? Hehe

Okay….. This is what I did before….
Kunun busy kalah menteri uollsss……
Tak tahu la tahun ni apa kena ntah, Mak Ngah tetiba nak join pertandingan keceriaan sempena sambutan merdeka
Maka dengan itu, inilah masa daku menunjukkan kepakaran kerja2 DIY daku…. *padahal bukan reti sangat pun... hancuss ade
Banyak jugak yang Awatif tolong memandangkan Awatif agak senang berbanding orang lain yang lebih busy….
Anak Mak Ngah tinggal Kak Pija je yang dok dengan dia. Tu pun malam baru balik keja. Ada suami pulak….
Tak pe la kan….. Atas dasar prihatin, daku pun tolong la…. Lagi pun bila lagi nak feymes serata kampung kan???? Haha
Ingat takat peringkat kampung atau daerah je boleh join, tapi menang pulak sampai wakil negeri ke peringkat kebangsaan #PulunKedahPulun
Naaahhhh…… Busy teramat tiap2 malam…. Pukul 2 , 3 pagi baru tidur *pagi Subuh gajah :P
Tu pun tiap2 petang ada la jugak makcik2 yang dok mai tolong
Maka bernanah jugak la telinga nih kadang2 dengar makcik2 dok ‘memuji’ anak orang tu, orang ni….
Padahal ni pertandingan untuk kategori rumah. Satu rumah je masuk
Tapi satu kampung yang eksaited mai tolong….
Kakitangan kami pun dah ramai, tambah lagi orang……
Tak pe la…… At least daku boleh kenal jugak orang kampung sendiri


Penilaian peringkat daerah sebenarnya 2 September lepas
Kemudian 3 September penilaian untuk peringkat negeri
Kata ‘kecerian sempena merdeka’ tapi tu dah lepas 31 Ogos
Tak pe la….. Mungkin untuk Hari Malaysia sekali kot
Hakikatnya, penilaian peringkat kebangsaan buat 20 September….
Awatif sendiri tak expect boleh menang sampai masuk peringkat kebangsaan
Sebabnya pada Awatif biasa2 je kami buat…. Balik kerja, malam baru buat….
Tapi tu la yang dikatakan rezeki…..
Untuk peringkat kebangsaan rasanya susah nak menang kot…. Orang lain lagi sangat kreatif…..
Cakap banyak pun tak guna…. Layan gambar je la uollss….



- Aktiviti weoollsss waktu malam.Memanjat, mengetuk.... Nasib baik dok kampung. Jiran semua adik beradik pulak tuh.... -





- Okay.... Uollss boleh tengok perubahan. dari peringkat daerah ke peringkat kebangsaan -


- weollsss punya tema.... teringat Tok Wan....:( -


- Papa dengan Hero Manja yang buat.... Hero manja la nih guna warna tak betul -

Tema weollss : Kami Penyambung Warisan


- Nampak tak kukur kelapa yang bentuk ular tuh.... That one Tok Wan bagi kat mama Awatif, sekarang Awatif yang simpan. Tapi takut kot tengok benda tuh..... Ntah2 berhantu..... Awatif sendiri tak usik.... seram.... -





- Zaman dahulu kononnya -



- Zaman sekarang kununya..... twin tower Papa jugak yang buat... Tu pun simple je. Malam je boleh buat, yang tu je mampu. BTW, cucu Mak Ngah dengan cucu Mak Lang -


- See.... Macam kenduri.... meriah orang kampung -


- Tuan rumah -






- Antara yang weoollsss sempat buat -


Sekolah Relau dekat je, ramai pengunjung la.


Akhirnya....
Setelah cuti seminggu, sekarang nak cuti raya lak.... haha
Apa2 pun  #SayaAnakMalaysia okay *walaupun gila Korea :PNak memang tu susah la. Yang pasti daku dapat duit jugak buat nih.....
Alhamdulillah..... Murah rezeki :D

No comments:

Post a Comment