Monday, 18 August 2014

Hai Uoollss

Assalamualaikum uollsss…..
Waahhhhh….. Lama benar tak menaip nih….
Tangan pun dah naik membengkak akibat berehat terlalu lama *tipu…tipu
Alhamdulillah….. ‘Ketumbuhan’ dalam otak selama 4 tahun berakhir sudah…..
Akhirnya daku lulus ujian memandu weyhhhh….. Konon kronik la sangat kan…..
Sejak 4 tahun yang lepas, Awatif hanya ada lesen motor je disebabkan rasa takut nak bawa kereta….
Tapi tahun ni, papa paksa jugak amik lesen……
Bermula saat paksaan itulah Awatif nak buat kerja lain pun tak senang….
Sebab tu la 3 bulan yang lepas daku tak ber’feeling’ nak blogging pun…
Padahal bukan susah sangat pun nak bawa kereta tu….. Fobia tak bertempat kan??? Haha
Pada uollss mungkin perkara biasa, tapi pada Awatif tu masalah besar sebab Awatif tak pernah bawa langsung….
Nak gerak stereng masa kereta statik pun takut, apatah lagi nak bawa…. Paranoid sangat…..
Dan….. Daku tak perlu merempit lagi lepas ni….. *boleh feeling anggun skit…. Hehe


- Selepas ni daku mampu selfie di tempat pemandu okay -

Tak terlambat jugak rasanya Awatif nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI…..
Alhamdulliah juga….. Raya tahun ni lebih baik dari tahun lepas….
Sebabnya Awatif dah pandai masak sikit….. *kembang hidung sat
Tahun ni Awatif buat mee soto untuk kawan2 datang beraya, tapi tak sampai tengahari dah habis sup soto tu….
Setiap tahun, adik beradik, sepupu sepapat Awatif biasanya tak kan makan kat rumah Tok sebab rumah masing2 dekat2 je….
Selalu mai beraya, bersalam je…. Tahun ni mai makan pulak…. Pak Long, Mak Long, Mak Ngah, Mak Lang semua pakat mai makan….
Sebabnya semua orang buat laksa kecuali Awatif…. Sebab tu soto Awatif habis…. *bukan sedap sangat pun…. Haha
Tapi ada jugak la Mak Long cakap sedap, lain kali buat lagi *kembang hidung tak kempis2
Dan….. Baju raya tahun ni, Awatif beli yang simple je….
Selalu beli lebih seratus, tahun ni daku bajet gila…. Tak sampai RM70…. Jimat tak???
Lepas tu, malam raya dok berjaga sampai 3 pagi bubuh manik kat baju….
Si kembar punya pasal lah ni….. Dalam baju kakak pun tak siap lagi, sempat offer orang lain nak bubuh manik…..
Untuk tahun depan, Papa dah bagi arahan buat baju sendiri….. *risau tak tidur malam raya je….
Mudah-mudahan rezeki kami lebih murah lepas nih…..


- Kesuntukan masa, boleh guna manik ni je. Nak cari baju raya pun susah skunk ni. Banyak manik sangat. Buat sendiri baru pueh hati.... Ye tak?? -


- Duduk sama tinggi, berdiri daku yang rendah -


- Mereka2 yg sempat beraya bersama -

Insyaallah….. Bulan depan Awatif akan mula kerja baru….
Tanpa Mama, tanpa family, tanpa bela diri….
Awatif pilih antara kerja yang paling senang kat dunia ni….
Sebabnya Awatif tetap nak teruskan minat Awatif walaupun kerja makan gaji…. Hehe
Kerja dengan Mama syok sebenarnya dan agak senang, tapi gedik nak kerja lain jugak…. hehe
Walaupun ‘sakit otak’ sepanjang beberapa bulan nih, Awatif tetap sempat menghabiskan beberapa drama Korea yang Awatif tinggal….
Antaranya Empress Ki…… Syok gila cerita nih….
Walaupun episode banyak gila, dan mungkin sesetengah orang tak suka cerita unsur2 sejarah nih, Awatif suka….
Mungkin pelik sikit, tapi Awatif suka gila cerita2 yang balas dendam nih….
Balas dendam tu memang tak baik, tapi Awatif memang suka cerita2 macam tu….
Mudah-mudahan Awatif tak terbawa-bawa niat membalas dendam tu….. Ye tak???
Jadi uollss…… Teruskan menyokong Awatif, kerana Awatif juga akan terus sokong uollss….. *bajet hot sat :D


- Suka sangat lakonan Ha Ji Won..... Mulut daku tak henti2 komen bila tengok crita ni. Konon emotional sangat kan.... -

- Dia yang termasuk dalam senarai pujaan hati.... Lebiuuu :P -



p/s: KFC Green Curry, tak la sedap sangat…. Hehe

2 comments:

  1. mesti best cite tu ade ha ji won....

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best sangat.. lakonan Ha Ji Won memang terbaik.... hehe

      Delete