Friday, 20 June 2014

Edisi Cuti Malaysia Berjemaah: Day3 & Day4

Assalamualaikum uollsss.....
Rajin pulak daku menaip etry dua tiga kali dalam sehari kan....
Hehe.... Sebenarnya dok ada ja dalam draft ni....
Konon sibuk kalah menteri tak sempat nak post....
Ni Si Kembar balik cuti sem, lagi kurang la masa.....
Maka dengan kesempatan ini, daku buat je mana yang termampu... hihi


Day 3: 1 Jun 2014
Masih lagi di Pulau Perhentian pada hari kedua....
Disebabkan air laut yang jernih tu, maka awal2 pagi daku dah terjun laut....
Felin2 mat saleh seketika.... berjemur matahari.....
Maka dengan ini, daku sekarang telah menjadi Kim Tanned okay....

- Dia yang bangun awal untuk menghadap kamera-

- Aktiviti pagi dengan snorkeling... Awatif hanya mampu snorkeling dekat2 je.... Mahai kot.... RM50 untuk 5 tempat snorkeling..... Memandangkan daku seorang yang kedekut, maka tak pergi la jawabnya.... Tapi, daku sempat menghabiskan duit dengan berkayak dengan Hero Manja..... Felin mat saleh again..... :P -


- Aktiviti petang, bercanda di tepi pantai-



- Daku yang bajet pelancong di petang hari..... malaih dah nak mandi sebab rambut nak jadi keras dan kasar..... Guna jari pun sah2 tak boleh dah -

- Lokman yang sempat lagi nak suruh orang ambil gambar dia-

Malam tu kami makan bbq kononnya...
Day 4 : 2 Jun 2014
Masa yang ditunggu-tunggu..... Masa untuk balik....
Tapi Awatif tak terasa sangat nak balik sebab air laut tu syok sangat.....
Lepaih ni konfem daku banyak complaint kalau air laut tak jernih macam kat sini.... poyooo....
Kalau pi sendiri, Awatif tak balik lagi....
Bila lagi nak nak privacy kat tempat2 macam ni kan.... hehe....

- Okay.... di Jeti, satu group sama baju dengan Awatif..... haha.... Pakai lagi baju unlimited edition.... hehe-

- Bergambar dulu..... our side-

- Family Paksu dan pekerjanya..... Ammar tetap ada-

- Weoollsss yang ramai-

- Maka penuh la gambar2 posing dan selfie sebelum balik-

- Shopping keropok lekor dulu sebelum balik-

- Singgah makan dan shopping terakhir di Bukit Bunga, Tanah Merah sebelum balik.... Dan akhirnya dapat juga baju paling murah daku beli.... RM10 baju kelawar..... Bolehla kan..... -

- Penaja terbesar kami: Pak Ngah dan Mak Ngah..... :D -

Dengan itu......
Tamatlah sudah aktiviti cuti daku.....
Dan sekarang sedang menghabiskan hari2 terakhir sebelum mula bekerja....
Secara keseluruhannya, cuti kali ni agak seronok.....
Walaupun harga barang kebanyakannya mahal terutama di Pulau Perhentian, daku bernasib baik kerana duit belanja diberi..... Melampau tau.....
Sekarang masa untuk prepare for Ramadhan.....
Memandangkan Si Kembar cuti sem, Awatif banyak makan pula....
Ntah2 berat badan dah naik..... Lantak la... Janji daku hepi.... hehe....

p/s: Okay fine..... Baekhyun dating dengan TaeYeon..... hooorayyyy :P

1 comment: