Friday, 20 June 2014

Edisi Cuti Malaysia Berjemaah: Day1 & Day2

Assalamualaikum uollss…..
Waaa…… Lama benor daku bercuti….
Kononnya cuti sakan la sangat…. Cuti lama, kerja pun bertambah banyak….
Okay…. Cerita basi sebenarnya, tapi gedik nak buat entry jugak….
Maka sesiapa yang berasa bosan dipersilakan mengklik butang keluar…
Asalnya Mak Ngah nak pergi kenduri rumah besan dia saja,
Memandangkan dah lama tak pergi Kelantan, maka ramai la yang nak pergi…
Family Mak Ngah, Mak Teh, Mak Lang, Mak Su, semua pi…..
Family Awatif sebelah Papa semua rumah dekat2, satu kawasan je.
Jadi sangat sunyila kawasan rumah kami memandangkan semua ikut kecuali Tok, Pak Teh, Papa Awatif je yang tak ikut….
Papa dengan Pak Teh kerja, Tok pulak malas nak ikut sebab kami nak pergi Pulau Perhentian dan kena naik bot….


Day 1 : 30 Mei 2014, Jumaat
Kitorang bertolak dari rumah pukul 9 pagi….
Daku terasa ramai gila adik beradik kami walaupun hanya 6 biji kereta saja....
Dannnn..... Paling peting, Awatif terpaksa naik dengan orang lain sebab parents Awatif tak pergi
Tulis banyak pun tak guna, tengok gambar je la....

- Makan pagi di Hentian Perah -

- Taaddaaaa...... Hero Manja yang bajet hensem gila.... Daku geli.... haha -

- Okay.... Dia lagi.... Tak ingat nama hentian ni.... Tapi ada perkataan Titiwangsa.... Kot.... View kat sini agak cantik..... Maka dengan itu, gambar dia lebih banyak dari daku -

- Sepatutnya makan tengahari, tapi kami berdua sempat ber'wefie'..... cermin kereta pun okay la...-

- Ammar yang sangat giler glamer-

- Homestay kami..... Rumah yang sangat luas dan selesa untuk keluarga besar kami.... Tapi family Paksu dan pekerjanya duk hotel-

Actually kami sampai homestay tu waktu malam dalam pukul 9
Sebabnya kami sempat menyinggah Rantau Panjang kononnya untuk bershopping....
Dan 10.30 malam ke Wakaf Che Yeh untuk bershopping buat kesekian kalinya....
Maka gambar pun tak ada sebab sibuk bershopping....
Padahal Awatif beli satu je baju.... hehe

Day 2: 31 Mei 2014
Mulakan sarapan dengan Nasi Dagang sebab seharian Awatif tak makan nasi....
Kemudian ke rumah kenduri sebelum ke Pulau Perhentian....
Okay..... bapakkk ramai melebihi rombongan pengantin je rasa.... :P

- Baju raya last 2 year that sometimes make me look gemuk-

- Cucu2 Mak Ngah yang sangat suka kamera-


 - Di jeti sebelum ke Pulau Perhentian.... Barang melampau banyak-

- Family Mak Long di Kelantan yang banyak aturkan penginapan di Kelantan... Tapi tak ikut pun ke PP-

- Daku tak pernah naik bot selaju nih.... Tapi syok giler laju2 macam ni-

- See.... Tak da maknanya nak cover2 cun dah-


- Mereka2 yang cover gerun dengan tersengeh kambing-

- Kitorang guna 2 bot sebenarnya... Ramai sangat. Jelas kelihatan jeti yang tak siap renovate lagi.... Bahaya sebenarnya terutama kepada kanak2-

- Mereka lagi.... Tak sempat kamera di tangan daku-

- Chalet kami yang sangatlah mesra alam okay.... bekalan elektrik, 7 ptg hingga 7 pagi.... Bilik air tak syok langsung.... Hero Manja sah2 la bising tempat tak selesa.... Siap nak suruh daku cari bilik lain.... Tapi dah pergi beramai-ramai, terpaksa terima la. Kan??? Nanti yang lain cakap apa pulak.... Tapi kalau dengan family Awatif je, Awatif tak pilih la tempat nih.... Tak la teruk sangat, tapi bolehla bagi mereka2 yang jimat bajet-

- Air laut jernih gila.... Dengan itu, selepas solat daku terus masuk laut -

- View waktu malam-

- Aktiviti main pasir di waktu malam -

- Hero Manja yang tak boleh tidur, boleh pulak melepak dengan mat saleh sepanjang malam-

Maka berakhirlah hari pertama dan kedua edisi Cuti Malaysia Berjemaah....
Apa yang pasti, Awatif tak keluar duit satu sen pun.... hehe
Makan, minum, penginapan dannnnn duit shopping semuanya ditaja okay....
Maka daku felin2 like a boss okay.... hehe.....

p/s: Baekhyun dating dengan TaeYeon..... Horayyyy :(

1 comment: