Saturday, 17 May 2014

KRIS ---leaving--- EXO ????

Assalamualaikum uollsss….
Hari ni cukup busy Awatif terkejar-kejar sana sini….
Walaupun hari sabtu hari cuti, tapi hari sabtu la hari yang paling sibuk buat Awatif….
Sebabnya Nuwail si Hero Manja ada di rumah…..
Dah la pagi2 sibuk dengan kerja rumah, ada saja agenda nak merempit dia….
Pergi gunting rambut dah la lama, beli barang hostel mengalahkan perempuan uollss….
Nak pilih syampu pun lebih 10 minit…… stress daku macam ni….. sangat cerewet…..


Berita Kris nak keluar Exo telah meyentap jatung daku…..
Okay….. Dah 3 hari dah Awatif observe pasal benda nih…..
Nak kata sedih, tak la sampai meroyan….. Tapi daku banyak ketawa baca komen @ lebih tepat rumours
Pagi Khamis celik2 mata bukak instagram….
Awatif ternampak la jugak satu post pasal Kris cakap “Leaving EXO is not Kris style”
Tapi Awatif buat tak endah je…..
Belum sempat nak jahit manik pagi tu, check Ig skali lagi….
Berapa banyak daaa soalan tanya pasal Kris….
Semua acc Instagram member EXO mesti ada soalan pasal Kris…..
Terbantut aktiviti menjahit manik hari tu…. Sibuk melayan instagram…..
Last2 Awatif sendiri rasa menyampah gila…. Nak layan sangat… Amik….


Lepas tu Awatif gitau adik Awatif yang Kris nak keluar EXO memandangkan kami adik beradik exostan….
Tau apa diorang cakap????
“oooooo…… betoi ka???”
“Dia buat dah perangai meroyan kpop dia along nih….”
Arrrrgghhhh….. bertambah stress daku…..Sampai hati uollsss buat iollsss macam ni….
Maka tumbuh la jerawat 1,2,3 ketoi akibat stress melampau terhadap Kris…. *melampau benor nipunye
Padahal stress sebab semua orang sibuk dan malaih nak layan kite…..
Tak pe la….. Awatif layan je sorang2…. Janji daku puas hati….


Ceritanya bermula apabila Kris telah memfailkan dakwaan kepada SM Entertainment
Katanye, Kris nak berlakon tetapi ditolak oleh pihak SM walaupun setelah berkali-kali Kris berbincang dengan diorang…. *katanye lah…..
Dan kemudian, hampir kesemua member EXO unfollow Kris kat instagram kecuali Baekhyun……
Semakin bergunung-gunung la soalan yang keluar selepas tu….
Setelah tu, keluar pulak cerita yang Baekhyun masih follow Kris kat instagram, sebab dia tak bagi handphone dia kat staff SM
Maknanya hal unfollow Kris tu disebabkan SM staff la yang buat…. Bukan member EXO sendiri….
Dan paling teruk, Baekhyun dikatakan telah ditampar akibat menipu yang dia tak bawa handphone….. *Part ni memang kembang kempis hidung Awatif…. Hehe….
Kononnya ada orang cakap yang diorang dengar jerita “leave me alone” dari bangunan SM…… *kali ni hidung Awatif kembang tak kempis2 dah….
Maka timbullah sumpah seranah kepada SM Entertainment yang dikatakan tidak berperikemanusiaan……
Itulah cerita yang Awatif dapat setelah berpesbuk dan berinstag selama 3 hari ni….



- #WeBelieveInYouKris hari khamis lepas dah beribu-ribu... hari ni ntah la-


- Kembang kempis hidung..... antara percaya dan tidak -


- Translation untuk post instagram Kris semalam-

Pendapat Awatif la kan….
Biarkan diorang la…. Hal rumah tangga diorang kan…. Hehe
Lagipun, tu hak Kris nak keluar ke tak…. Biar dia pilih kebahagiaan dia sendiri….
Agak tak syok kalau tak ada Kris….. Lepas ni tak boleh la nak tengok ke’silly’an dia….. *kalau dia betul keluar la
Dan hal SM Entertainment yang dikatakan agak kejam mungkin jugak betul atau mungkin jugak salah….
Sebabnya member lain buat donno je….
Kalau ikut cerita, SM Entertainment bukannya baik sangat dengan artis diorang….
Tapi, artis diorang la yang banyak berjaya….. Sebab tu artis diorang dianggap sebagai ‘money’….. *katanye la…..
Hal diorang….. Biarkan je la…..
Lagipun Awatif minat diorang sebab talent diorang, bukan sebab orang @ member2 EXO…
Macam Super Junior jugak…..
Walaupun ramai dah keluar, tak bermakna diorang mati….. hidup ja lagi…. kan???
So…. Stop speading rumours……
Keep calm and wait….. Akhir nanti pasti akan tau jugak kebenarannnya….. ye tak???

- Look at Kris reaction..... huahua-

Ni kalau Awatif cerita sampai esok pun tak habis disebabkan Awatif agak 'kipas keras mati' EXO.... hehe
Tak pasal2 nak kena tadah baldi takut sentap lak nanti……
Kesian jugak kat member2 EXO….. ada jugak kena hentam sebab tak bela Kris….
Bukan salah diorang pun dah Kris nak macam tu….
Dan bukan salah Kris pun nak pilih macam tu….
Kita pun tak suka orang masuk campur tentukan masa depan kita…. Kan???
Lepas ni susah la nak jumpa ‘Abang Tinggi Kami’….. sobsobsob…..
Apa2 pun…… biarkan lah diorang….
Nanti tau juga pasal kisah yang sadis lagi sentap ni….. Ye tak???
#WeLoveEXO and galaxy….


p/s: Kadang2 berita sedih boleh buat org nak tergelak bila baca kat internet...... drama sangat....

4 comments:

  1. Kak Awatif layan jugak ke rumours ni ? ^^ hehe Well, sy pun minat Kris. Bias kowt dalam EXO tu.. Takpe Kak Awatif, saya layan Kak Awatif okeyh ?? haha Tetiba teringat Kris ... huaaaaaa **tetiba drama =='

    ReplyDelete
  2. Haruslah layan... EXO tuh... hehe... Kan??? Kris tak da rasa macam kosong je.... sadiss....

    ReplyDelete
  3. same here TT^TT
    dalam Exo tak kira Exo K ke M.. tapi mmg suka gila Kris, Tao dgn Kai..
    rasa sedih lah TT^TT
    skrg dengar kata Kris dekat Guangzhao TT^TT

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan....
      Sedih sangat bila tak ada Kris....
      Exo sendiri pun sebenarnya sedih, apatah lagi kita... huhu

      Delete