Sunday, 16 February 2014

Sensitive tauuu....

Assalamualaikum uoolllss…..
Apa cerita hari minggu uollsss????
Awatif hanya bermalasan di rumah menonton Exo showtime
Ya…. Daku antara peminat tegar Exo…. Haha


Adakah anda pernah menghadapi situasi seperti ini??
Adakah anda tergolong dalam golongan ini???
Okay…. Jangan salah faham uollsss……
Ini bukan aktiviti sumbang…..
Actually  Awatif nak bercerita mengenai sensitive
Sesiapa yang mengalami sensitive neck, kita geng…. Haha
Awatif pun sebenarnya tak pasti kenapa leher ni terlalu sensitive
Nak kata keturunan, tak jugak…. Penyakit, lagi la tak….
Pernah jugak search, tapi susah nak dapat jawapan kenapa…. (sebab saintifik)
I hate people touch my neck…..
Bukan blow wind je rasa geli, pegang pun dah rasa geli dah….
Bahu Awatif pun sama juga….
Kadang2, Awatif dapat rasa kalau orang nak pegang bahu atau leher Awatif
Tak pegang lagi, dah rasa geli dah….
Apatah lagi kalau pegang, macam electric shock rasa….. *membayangkan pun dah rasa geli…
Zaman sekolah dulu, kawan2 selalu usik Awatif
Kadang2 sampai jatuh kerusi la, sampai tebaring la atas lantai la, kalau geram sangat ada yang kena 5 KuPang

Terasa macam kena elektrik kalau orang sentuh…
Kalau terlalu geli rasa macam kena cucuk jarum skit….
Tapi kalau pakai rantai leher, okay je
Kalau kena sentuhan manusia, memang geli habis
Kawan2 Awatif selalu cakap
“Kalau suami hang nak pegang hang nanti macam mana?” *soalan melampau
Jawapan Awatif,
“Aku cari laki yang sensitive jugak…. Hahahaha”
Okay…. Now I’ve found one….
Will you marry me Lay Oppa???? *meroyan seketika… hehe

Apa yang Awatif nak cakap,
Kalau uolllsss ada kawan yang sensitive tak kira mana2 bahagian,
Jangan la usik begini
I understand what they feel….
Sangat seksa uollss….. Penat nak bernafas….
Dengan nak ketawa lagi, geli lagi… lagi teruk kalau terpaksa berlari
Bergurau ada batasnya….
Kita perlu jugak jaga hati, perasaan orang lain
Kadang2 nak melawak pun kena tengok juga tahap kesihatan orang lain…
Buatnya kena serangan jantung, tak ke melayang nyawa orang…..
Ingat, bergurau ada batasnya…. J


p/s: Lagi bahaya kalau bergurau dengan orang yang cepat melatah… kan???

No comments:

Post a Comment