Monday, 17 February 2014

Sebab SAYA Tak Nak Jadi Selebriti

Assalamualaikum uoollss.....
Selebriti bermaksud, orang yang terkenal dan menjadi tumpuan ramai
Okay…. Awatif mengaku, Awatif juga sebenarnya seorang yang gila glamer jugak… Haha
Tapi tu semua dulu….
Susah jadi selebriti ni uoollsss….. *cakap macam dia selebriti pulak kan???
Haha….. Sebab tu daku dah berfikir masak2 dan tak nak jadi selebriti
Awatif tak nak jadi selebriti sebabnya, Awatif ………


1. Tidak mempunyai kelayakan…..
Haha….. Sebab yang jelas lagi nyata, daku memang tak layak menjadi selebriti.
Selebriti ni orang yang menjadi tumpuan….
Bagi Awatif, selebriti juga mestilah ada kelebihan sendiri….
Menyanyi, berlakon, ahli muzik, atlet, chef dan lain2 la….
Awatif tak ada kelebihan semua tu, jadi memang tak layak nak jadi selebriti
Takat menyanyi dalam hati boleh la…. Hehe

2. Sangat concern bab kewangan….
Selebriti orang yang menjadi tupuan,  (*daku ulangi) penampilan harus kena jaga
Kalau jadi selebriti, baju raya harus lebih dari satu pasang, tak boleh pakai cincai2
Awatif ni, setahun dua kali je beli baju guna duit sendiri *guna duit papa banyak la
Kalaupun ada duit, Awatif tak kan membeli banyak, sebabnya Awatif sangat kedekut bab duit….
Awatif sanggup kedekut duit supaya duit tu bukan hanya boleh guna untuk diri sendiri, tapi untuk keluarga Awatif juga


3.  Tak suka menjadi tumpuan…..
Dengar Mak Cik Senah mengutuk pun daku dah tak tahan, apatah lagi nak jadi selebriti….
Eiiiiii….. Tak nak la…..
Segala perlakuan, penampilan akan jadi perhatian
Silap sikit saja, akan jadi bahan bualan…..

4. Hanya nak kawan yang ikhlas……
Kalau jadi orang feymes, sah2 semua orang nak kawan…
Nak risau apa, kawan akan bertambah ramai…. Kan????
Tapi, semua tu betul2 ikhlas ke???
Lebih baik daku jadi orang yang tak feymes…
Nak tengok berapa ramai yang boleh bertahan dengan muka comel Miss Je ni…..
Haha….. Alhamdulillah la….
Tak feymes pun, tetap ada kawan yang boleh lagi tolong kalau susah

-Zaman muda mudi dulu. Tapi daku macam makcik2-

5. Tak nak tambah dosa….
Okay… Awatif bukan nak cakap jadi selebriti ni hanya akan tambah dosa…
Awatif cakap bagi pihak Awatif sendiri….
Bukan semua orang akan suka dengan kita….
Kalau feymes lagi la banyak orang iri hati, meluat, tak suka….
Kalau orang tak suka Awatif, Awatif sure akan kutuk balik orang tu
Jadi, untuk mengelakkan dosa Awatif bertambah disebabkan mengutuk orang, lebih baik jangan jadi feymes…..

6. Tak suka sharing….
Haha….. Tipu sebenarnya… hehe
Kadang2 pergi makan KFC pun nak update status FB, pooyyyoooo je……
Bnyak benda yang Awatif share, kecuali masalah peribadi, family dan kadang2 gambar sendiri….
Sebabnya daku tak segakkkkk….. hakhak
Mekap pun tak pernahdan tak reti, memang tak la nak jadi selebriti….
Jadi selebriti susah kalau nak share apa2 pun. Mesti fikir beribu kali.

-Daku rasa segak dalam gambar ni, tapi Nuwail kata macam makcik2 jugak.... lari guaa-

Bukannya jadi selebriti ni tak baik saja….
Tapi selebriti la banyak jadi contoh dan kadang2 jadi inspirasi kepada orang lain….
Awatif suka sangat cara Diana Amir….
Walaupun dia selebriti, tapi tetap jaga perilaku dia….
Kadang2 orang yang bukan officially selebriti pun melebih2….
Takat feymes Sungai Duri, Relau buat macam feymes serata alam kalah retis KPOP….
Apa pun kita, terpulang pada diri sendiri….
Selebriti ka, bukan selebriti ka, sama ja…..
Perlakuan kita yang mencerminkan siapa kita…..


p/s: Tak nak jadi selebriti, tapi teringin kahwin dengan selebriti… :P

2 comments:

  1. ahaha tak sanggup aih nak jadik selebrito tapi sama yg tak mau perhatian org cumanya bila ada yg prihatin melampau tuh yg rimas..

    japgi kita jgak yg bagi dyaorg dosa ngumpat XDD ahaha
    btol2 prabis duet ja kan.. ahaha

    kwn yg hipokrit nih slalunya nak tmpang kesenangan je XD time susah habis kita kna bumbam sepak XDD <---sori terganas sikit bahasa.. hehe

    ape2 pun kalau nak jadi famous jadilah seperti golongan yg baik2 yg mana apabila namanya disebut.. hanya perkara yg baik2 diperkatakan XDD hehe cewaahhh mcm ustazah lak ahahaha :D

    lpa lak pict awk tak mcm amkcik pun XDD

    ReplyDelete
  2. Betol2.... Boleh jadi ustazah feymes ni. hehe
    Adik lelaki Awatif lebih tinggi dari Awatif. Jadi, dia selalu cakap Awatif makcik sebab tak nak dia nampak lagi tua...

    ReplyDelete