Tuesday, 10 September 2013

Bila Sejuk nak Panas

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.....
Haii uoolsss.... Wah lamanya rasa tak menaip di sini...
Konon cik enon sibuk kalah menteri....
Mencuri masa yang ada bukak blog ni sat...
Tiap2 hari buka, tapi tak berkesempatan nak menaip...
Alhamdulillah... Bisnes masih berjalan lancar.... Tu yang sibuk skit...
Pagi tadi rancang nak pi amik barang, tapi hujan lebat pulak....
Kite ni tak mampu la nak pakai kereta sendiri lagi....
Motosikal je yang mampu pun... Tapi kalau dah hujan ni, tak boleh merempit la jawabnya...

-oppa Google-

Memandangkan hari ni tak busy sangat, bolehla nak melayan uollss sat....
Tapi line berukband dah slow, terpaksa la mencuri WIFI Kak Pija...
Ampun.... Guna sat tau... taoi bukan curi ni... suami dia yang offer password, kite amik je la...
Hujan sepanjang hari di bumi Kedah ni...
Dari tengah malam semalam, sampai sekarang hujan masih renyai2....
Mulalah diri ni rasa bernafas 'felin2' Korea kononnya...  *keluar wap.. hoho
Sejuk baq hang....
Selalu kecoh sangat. Panas la, hangat la, kipas perlahan la, aircond tak kuat la... *penipu, bila masa rumah daku guna aircond??
Hari ni sejuk sangat sampai tak cukup selimut rasa....
Jadi, cubalah jangan banyak complain, bersyukurlah dengan apa yang ada.. *peringatan buat diri sendiri
Tetiba daku teringat teater komsas tingkatan berapa ntah.... tajuk ANGIN kot...
Manusia banyak sangat kerenah.
Sejuk tak kena, panas tak kena, redup tak kena, berangin tak kena....
Kalau bumi ni boleh mengamuk macam mana??? Bertaboq la manusia....
Jadi.... bersyukurlah wahai manusia terutamanya yang bernama Nazirah Awatif tu....
Panas itu memberi rezeki, hujan itu membawa rahmat...
Sampai di sini sahaja.... sebenarnya Awatif tak tahu nak cakap apa.... bhahaha....

p/s: Aktiviti paling nikmat waktu hujan ialah buat taik mata... Adiosss