Saturday, 17 August 2013

Bila Ditinggalkan Lagi

Assalamualaikum.....
Hai semua.... Kelmarin sibuk buat sate...
Haha... Sate versi kedekut... Guna ayam tak sampai sekor pun...
Ingat nak makan bertiga je, tapi kami kan duduk secara berjemaah keluarga tak kan tak jemput... kan..
Sosej guna dua bungkus je... nampak sangat kedekutnya di situ...
Bukan kedekut... Ini adalah cobaan sahaja....
Kalau buat banyak2, tak sedap konfem kena kutuk....


 -Nampak tak kegigihan beliau buat ketupat untuk kawan2 kolej-

- Bila mereka sibuk bermain di waktu petang-

- Nak ambil gambar Izzara, abangnya tetap menyibuk-

- Qaleesya, tetmu yang paling awal-

- Kan dah tinggal yang ni saja untuk kami bertiga.... Nasib baik tak semua yang datang.... kalau tak nak menyorok bawah meja la sebab tak cukup-

Petang kelmarin Abang Lan hantar balik laptop yang naik sevice.....
Tapiiiii....... Abang Lan cakap laptop tu dah rosak terus dah....
Kalau nk perbaik jugak, sama harga dengan yanh baru je, lebih baik beli baru....
Laptop tu Awatif guna dari form 4 (2009) sampai tahun lepas....
Then Awatif bagi kat si Kembar Safinaz sebab kesian kat papa nak kena beli dua laptop sekaligus bila dua2 dapat msuk KKTM....
Pluss tahun lepas nak exam, Awatif bagi je la....
Tahun ni papa tak beli lagi untuk Safinaz, jadi Awatif bagi la dia guna dulu...
Kat rumah dah ada komputer, buat apa nak berkra adik beradik kan????
Tapi ajal laptop tu dah sampai.... Dah tak boleh bawa dah... Hari ni pulak tak sempat nak p beli baru....
Lagi meyedihkan, papa tak kasi Safinaz bawa DSLR, kembar Syahirah pulak dapat Galaxy Note papa...
Udah le laptop tak ada, DSLR pulak tak boleh bawa....
Nasib baik handfone dia yang hilang dah ganti baru, kalau tak mesti meraung la dia...
Tapi dia selamber je.... Kalau Awatif dah nangis dah....
Ni pun menaip sambil nangis.... sadis tau.... kesian dia....
Dia dah la jenis tak suka meminta, tunggu ja.... bila papa bagi baru ambil...
Tu la yang Awatif sedih sangat tu.... Kuatnya dia sampai sanggup bersabar macam tu....
Kalau Awatif yang jahat ni, mesti dah dapat laptop baru dah....
Dia yang kuat, boleh je bersabar share laptop dengan Syahirah....
Dan nasib baiklah mereka kembar yang satu kolej, satu course, satu bilik dan kadang2 satu bantal...
Tak pe la.... sabarlah wahai adinda Safinaz.....
Papa dah pesan, orang yang bersabar akan dapat yang lebih baik...
Jadi, doakanlah bisnes kakandamu ini maju... hehe...
Belajar baik2.... sila jangan tangguh kerja lagi...
Semoga jadi designer yang berjaya.....

- Syahirah, Qaseh, Safinaz-

p/s: Bakal sibuk dengan bisnes yang tertunggak dulu... :P

4 comments:

  1. Replies
    1. ya... terima kasih... jemput berbisnes jugak...

      Delete
  2. Replies
    1. kena rajin la nak melayan kembar tu... nanti kempunan pulak... hehe

      Delete