Wednesday, 14 August 2013

Aidilfitri Sakan (Day 2)


Assalamualaikum.....
Eh.. eh..eh..... Boleh pulak nak canang cerita raya dia kat orang kan???
Sesiapa yang agak2 jemu nak baca. sila tekan button merah dihujung tu...
Sebenarnya untuk tatapan adik beradik, sepupu sepapat semua....
Malas nak upload kat pesbuk... tak bley cerita panjang....

Okay...
Hari raya kedua, masih lagi di kampung halaman Relau tercinta...
Ramai kawan yang tak datang raya pertama, nak datang raya kedua...
Mengada-ngada kan...
Orang cakap jangan tidur lepas subuh.... Tapi Awatif TERtido jugak....
Melepas rezeki nak jumpa Abang Rebong dengan Abang Bon....
Jadi... Menu untk hari raya kedua : Tomyam *rajin pulak memasak
Tok rasa sedap sangat kot sup yang Awatif buat, *perasan seketika.
Terasa diri seperti chef nak masak macam2...
Tapi Awatif telah melepaskan tangan buat sup kepada Kak Syikin....
Nampak tak pemalasnya di situ.....

Masak sikit je sebab malam Pak Long buat open house....
Open house la sangat kan....
Family dinner je pun.... Jadi ramai la adik beradik, anak beranak yang HARUS datang.....
Sebab apa HARUS???? Kalau tak datang sure kena kutuk......

-nampak sangat gila lens si Anas Anaqi (baju merah) ni.... nampak lampu kamera terus pusing-

- Asma (tudung biru) dan Shuhada (tudung merah)-

- Asmida yang kami panggil Myda-

- Nieja dan Mira-

Ekceli Awatif bukannya rapat sangat dengan diorang nih....
Time raya macam ni la nak berkumpul bertegur sapa....
Walaupun rumah dekat2 sampai kentut pun dengar *nampak benor nipunye
kami bukan selalu sembang pun....
Awatif selalu kena tegur dengan papa sebab tak bercampur sangat dengan depa nih....
nak buat macam mana papa oi....
Tengok depa semua segak2.... Awatif dengan Si kembar bukan kategori segak pun...
Pluss diorang semua ada boyfriend kot, jadi tak boleh nak bercampur sangat sebab tak sama kategori
Aeda (Shuhada) saja yang selalu tegur pun... kadang Myda... agaknya budak yang lahir tahun tu peramah kot....
Nieja dengan Mira yang sama umur dengan si kembar pun tak selalu tegur....
Tapi Awatif selalu berharap no discrimination again after this...
Semoga kami dapat berbaik-baik dan dapat bergosip sama2...

-nak dibandingkan dengan kami nih.... nampak kehodohan di situ-

-Aiikkk... Nampak tak dia tak puas hati... nak gambar dia besar2 jugak-

- Ammar yang lagi gila glamess.. mestinya buat muka macam ni-

- Kak Ina (sepupu) bersama anaknya, Qaleesya-
-Kak Ina kehilangan anak keduanya pada Ramdhan lepas sebab terbelit tali pusat... Al-Fatihah-

Okay... kami makan yang ni ja... sebenarnya ada sate, tapi dalam umah, malas nak amik.... Pak Long bajet gila tahun ni sebab buat sate sikit.... dan bihun serta nasi tersebut tak sedap.... Katering pak cik yang menang Jaguh Kampung tu.... selalu sedap, tapi malam ni tak sedap... *kutuk pulak

Kenapa tetiba gambar kaki ni??? tak sempat nak snap muka budak ni... nampak tak kebiadabannya di situ.... tikar orang duduk sesuka je pakai kasut Barbie kau tu... udah le main tolak2 orang... geram budak macam ni.... perasan vogue sangat... rasa geram sangat dengan budak ni sebab dia tolak Awatif masa tengan makan.... Awatif geram sangat, pastu Awatif try nak sekat kaki dia *tetiba aku jadi jahat bebenor


Berikut merupakan gambar anak dara beramai-ramai....
Tak tau guna kamera sapa... tak klea... (clear)
nampak sangat kegemukan Awatif di situ... ni tak masuk lagi anak Pak Jang...
Tak celuih kamera wey....
Apa2 pun... Selamat Hari Raya Aidilfitri again...

p/s: Aidilfitri pun masa terbaik untuk berkumpul... macam iklan Samsung raya tuh.....

No comments:

Post a Comment