Monday, 29 July 2013

Alahaiiii Skynet...

Assalamualaikum.....
Dah masuk 10 hari terakhir Ramadhan....
Kehadiran Syawal semakin terasa....
Mula dah la dengar lagu raya..... *awal Ramadhan pun dah dengar
Dan dengan ini saya mengisytiharkan baju raya tak beli lagi.....
Uwaaa.... Nanti memang susah nak cari colour yang nak la.....
Tapi alhamdulillah..... bulan puasa ni bertambah jugak la rezeki Awatif *boleh la shopping skit



Hari tu Awatif ada cakap yang Awatif hantar parcel guna Skynet kan????
Guess what????
Ya... pandai... barang masih tak sampai....
Adehhh.... Ni la balasan 'durhaka' kat Makcik Poslaju lagi....
Hari tu iye2 je Miss Felly tu cakap esok sampai.....
Amboi cepat la konon cik enon... (hantar Rabu, Khamis dapat)
Tapi dah lebih dua hari ni.... Lepas ni sanggup guna poslaju walaupun kena marah *dalam hati konfem kutuk Makcik tu balik....
Untuk menyedapkan hati ni, track barang kat internet....
Rupanya kelmarin baru sampai Seremban... Hari Khamis sampai Port Dickson
Awat la tak cakap siang2.... Habaq la esok sampai Port Dickson, lepas sampai Seremban baru hantar ke Rembau.....
Buat orang susah hati je...
Udah le harga barang2 dalam tu melebihi kemampuan kite yang dok berjimat ni, budak2 KKTMR pulak balik jumaat ni.... Takot tak sempat sampai la... Orang dah pesan barang, nanti tak boleh bawa balik raya....
Kawan2 si kembar tu dah siap bayar lagi padahal barang belum sampai....
Alahai Skynet oiii..... Kalau agak2 lambat tu, cakap je... kite bukan nak marah pun...

Tapi tu lah.... Orang dah cakap, jangan dok buat dosa bulan Ramadhan ni.....
Tak puas hati kat Makcik Poslaju konon, kan dah kena masalah lain....
Lain kali duduk diam2.... jangan banyak komen kan....
Jangan nak derhaka sangat, kan dah kena..... *dush... dush...10x
Jadi... Selamat beribadat di malam2 terakhir Ramadhan ni.....

- Orang sibuk tadarus Al-Quran, dia sibuk nak tadarus Iqra' jugak-

Friday, 26 July 2013

Geli Geleman Aihh.....

Assalamualaikum.....
Posa hari ke-16.... Satnya... nak habis dah???
Banyak lagi pahala yang tak tambah wey.... tak cukup lagi pahala nak cover dosa..
Kelmarin sibuk dengan hal rumah... waaahhh... macam dah kahwin....
Sibuk konon... padahal buat kerja bertangguh....
Petang kelmarin pergi ambil Nuwail kat Pendang....
Aktiviti mingguan hari Khamis sepanjang Ramadhan ni....
Disebabkan pagi kelmarin sahur air dengan kurma sahaja, perut lapar gila....
Sepanjang perjalanan tidoq ja... tengok2 sampai dekat Amin Soya dah...
Aikkk.... Dekat Amin soya boleh pulak terjaga.... haha
Sejak bila Amin Soya tu makin handsome ntah..... *sempat usha..haha

Semalam online facebook...*ceyyhh... mcam org lain tak online
Facebook semakin membosankan....
Semakin ramai budak2 yang gatai meqela... semak kepala.... (meqela= gatai/gedik/too flirty)
Rimas nak layan....


Okay...nampak tak penipuan di situ.....
Terpaksa men'tua'kan diri sendiri.....
Budak tu macam orang tak kenal dia... Junior kite tuuu.....
Umur lagi muda dari si kembar, cakap umur dia 20...
Konon nak bagi sama umur dengan Awatif... last2 Awatif cakap la umur Awatif 25....
Siap cakap lagi hujung tahun ni Awatif kahwin... Amekaw...
Calon pun tak da, declare kahwin... huh...


Hok ni lagi spesies mengarut....
Agaknya Awatif ni nampak muda kot.... *perasan seketika
Yang ni sama umur dengan Nuwail, ade hati nak ngorat kite nak berwebcam bagai....
Memang tak la... Adikk oiiii.....
Belajar kemana ada hati nak ngorat kakak.... boleh bagi makan akak ke???
SPM pun tak amik lagi adik oiiii....
Ala... Awatif dulu pun pernah la jugak kapel2 masa muda remaja dulu,
Tapi tak da la macam budak2 zaman sekarang ni.... Main redah je....
Seingat Awatif la, kawan2 lelaki Awatif tak pernah la ngorat2 macam ni....
Apatah lagi ngorat kakak2.... Nak ngorat kawan2 pun suruh orang cakap, ni nak ngorat akak2....
Waahhhh.... hebat budak sekarang....
Kalau Awatif la kan, tak nak la lelaki yang pandai ngorat nih...
Lebih baik tak romantik pun tak pa... haha...  *penipu besaqqq....
Agak2 la kalau teringin nak kapel pun adik oii... tak payah la nampak macam desperate sangat.... tanya la orang yang lebih pakar kalau nak ngorat pun....
Akak yang muka macam bulan (bulat dan berjerawat) pun hang nak????
Tu baru yang lelaki.... yang perempuan, segan nak cakap... semua orang tahu....

-Nampak macam tak da perasaan kan.... tapi saya lagi suka... at least tak meqela :P -
*sumber google


p/s: Muntah ijau baca surat cinta budak perempuan untuk Nuwail....

Wednesday, 24 July 2013

Agaq2 atau gummy ?????

Assalamualaikum....
Alhamdulillah... masih lagi boleh berpuasa hari ni... hehe...
Kelmarin bila sampai rumah, baru teringat yang handphone mama tertinggal kat skola....
Kalau ikutkan hati, malas dah dari Nibong Tebal nak pergi Kulim balik...
Tapi teringat Nuwail mesti nak telefon punya, terpaksalah pergi ambil jugak...
Pluss hari ni birthday dia, mesti kol punya... saengil chukka bro...

Pagi tadi packing barang nak hantar untuk si kembar pulak...
Yay yay... minggu depan balik....
Kali ni hantar barang guna Skynet pulak...
Ternyata lebih murah...
Selalunya guna Poslaju... Mahal la jugak... Udah le makcik pejabat pos tu suka marah...
Nasib baik Awatif tak pernah kena marah lagi....
Tapi kesian makcik2 lain kena marah....
Nama pun makcik2... bukannya pro sangat nak guna2 pos ni...
Macam nak marah balik makcik pos tu bila dia marah makcik2 lain....
eiiii.... geram bila pikir... sabo je la.... *kurang pahala posa aku... choyyy
Hari ni hantar tak la banyak sangat 3.2 kg je... hantar tempahan kawan si  kembar je...
gummy dan bedak tanakha....


Pernah makan ni tak????
Ala... macam Sugus Gummy tu....
Budak2 mesti suka makan sebab colourful...
Tapi Awatif tak suka... sebab rasa gula... Sugus Gummy tu pun manis... tak suka...
Awatif suka Ribena Pastilles lagi.... *kelassss kau cik kiah...
Tapi ghegenya mahal... kuantiti sikit... tak mampu le nak beli banyak2...
skali makan boleh la...


Orang dulu2 makan ni je... agaq2 kering..
Dan saya tetap tak suka jugak... maneh wey.... memang tak suka la...
Tapi....


Hok ni suka.... nampak sama macam agar2 kering kan....
Tapi lagi sedap... Macam Ribena Pastilles jugak... dan macam Sugus Gummy jugak...
Tapi yang ni tak manis sangat, tak masam sangat...
Elok2 je rasa... gula pun tak banyak...
Dan yang paling penting, orang Melayu sendiri yang buat....
Memang dah konfem halal haramnya kan....
Harganya agak lebih mahal dari Sugus Gummy tetapi lebih murah dari Ribena Pastilles....
Sesuai untuk kanak2...
Selalu Awatif bagi kat orang, mesti tak nak sebab ghupa dia macam agaq2 kering...
Konon cik enon tak makan agaq2 kering...
Bila dah rasa, mintak lagi... mulalah buat muka tak malu... haha
Kawan2 si kembar banyak yang pesan untuk raya nih..
Tinggal dua warna ja kat rumah.... terpaksa tempah lain untuk raya nih..
Kalau letak kat sekolah, 50 bungkus, sehari je habis... satu bungkus 30sen ada 4 biji je...
Tapi budak2 sekarang duit tak kisah dah... mahal pun beli....
Mewahnya hidup depa noh....
Tapi kalau beli banyak, dapat murah la... hehe

-barang post hari ni

p/s: Jemput datang rumah raya nanti, kalau nak free... 

Monday, 22 July 2013

Bila designer lari........


Assalamualaikum.....
Ya... sudah 14 Ramadhan....
Awat sat sangat ntah...
Tak dan nak buat sesi buka posa dengan kawan2 pun....
Baju raya pun tak beli lagi selagi si kembar tak balik....
Ni la... si kembar punya pasal, sabar je la...


Gambar tersebut merupakan hasil idea hancuss si kembar Syahirah atau nama manja Cik Aaaaaa....
Konon cik enon nak buat baju untuk kite....
Lagi dua hari nak cuti habis cuti sem, baru nak buat....
Dengan benang tak ada, tak pasal2 kena merempit pi kedai Nam Lee beli benang...
Hampeh tul... ni dah tinggal kat den, pakai tak buat la jawabnya....
Tinggal nak buat lengan je...
Masa buat tak design nak buat lengan macam mana...
Memang pro...sak  betul...
udah le baju tok raya tok konon cik enon nak jahit... pakai beli je la wey....
Memandangkan baju baru tak ada nak pergi shopping, kena sipakan jugak baju ni...
Jadi, sesiapa yang ada a idea untuk siapkan lengannya, sila kasi tahu okay...
Tak nak la termasuk dalam ketegori awek seksis meksis lak nanti....
Pesanan buat si kembar.... balik cepat wey...nak shopping... adioss...

p/s: Untung adik bakal designer... dua pulak tu... baju free :P

Sunday, 21 July 2013

영원히 친구


Assalamualaikum......
Waahh.... Rajin pulak menaip nih...
Rajin la sangat.... konon cik enon lah kan
"Musuhku, suamiku"
Pernah baca tak novel ni??? Rasanya ramai yang pernah kan???
Dan Awatif agak ketinggalan zaman jugak dengan novel2 ni....
Novel ni pun baca sebab Miss Twins yang beli.... Kalau ikut Awatif nak beli, jangan haraplah....
Kalau Awatif nak beli pun, guna duit papa..... Jimat skit....

Tapi bukan nak cakap pasal novel ni....
Bukan jugak nak cakap pasal suami........
Lagi bukan nak cakap pasal musuh....
Pokoknya bukan pasal tajuk novel ni.... Cuma nak amik sikit kisah novel ni....
Dalam novel ni ada kisah dimana bila Lysa Lafisya kahwin dengan Rafeeqi, Dieya (sahabat baik Lysa) menuduh Lysa sengaja perangkap Rafeeqi sebab harta.... *okay.korang pun tahu
Then, Awatif terfikir jugak, kalau Awatif dalam situasi tu, agaknya kawan2 Awatif buat benda yang sama tak??? Ataupun diorang membela Awatif... haha...
Ekceli nak cakap pasal berkawan sebenarnya... hehe...
Sepanjang Awatif hidup, Awatif rasa ramai jugak la kawan yang Awatif ada....

Masa sekolah rendah, kawan Awatif agak ramai la... dan musuh pun agak ramai kot... haha
Sekolah rendah dulu berlagak... kawan dengan orang pandai ja, yang hot saja....
Budak2 lain panggil kami ni 'Geng Pengawas Berlagak' (GPB)
Bila dah masuk sekolah mengengah, kami semua terpisah....
Dan hanya Awatif masuk sekolah lain dari geng2 Awatif........
Sekolah hebat, tapi Awatif tak sehebat budak2 sekolah tu...
Bila sekolah menengah..... lagi ramai kawan....
Geng Asrama pulak.... memang ramai dan semua sangat2 best....
Mylia, Intan, Adzira, Jat, Shiema, Husna, Amalina, Dena, Khaleeda, Aimi, dannnnn ramai lagi yang tak larat nak sebut.....
Bila masuk form 4, Awatif dengan gatai meqelanya pi pindah sekolah....
Saja nak rasa sekolah biasa la konon cik enon.....
Bila masuk ja sekolah tu, jumpa la kawan2 sekolah rendah balik....
Tapi bukan GPB.... mulalah orang tanya macam2...
"Hang bukan sekolah pandai ka???"
"Awat hang mai sekolah ni?? "
"Boleh pulak hang mai sekolah ni???" *tu la... dulu sekolah rendah berlagak konon cik enon
Dan Papa bising gila sebab Awatif tukar sekolah... Pengetua sekolah lama pun ceramah dekat 2 jam....
Mau tak nya.... Dapat result PMR terus naik pejabat tukar sekolah.... Kena bising la....
Tapi perjanjian dah dibuat, kata harus dikota.... 7A @ 8A PMR boleh tukar sekolah....
Maka bermulalah episod baru di sekolah baru....
Jumpa habis skandal2 lama dulu.... Walaupun sekolah biasa... pelajar agak luar biasa...
Bila di sekolah baru tak la rasa macam diri ni bodoh sangat...
Bila tak rasa diri ni bodoh, mula la enjoy terlebih sampai dekat SPM...
Kawan2 sekelas pulak sekepala.... Sorang rajin, semua rajin.... Sorang malas, semua malas.... Nasib baik tak hancuss result SPM tu....
Kemudian dengan degilnya sekali lagi Awatif menolak tawaran matrik, uitm, politeknik dll untuk masuk form 6... Konon frust tak boleh masuk IPG...
1 tahun setengah form 6 tu.... dan Awatif mula malas nak berkawan...
Dalam kelas yang okay cuma Wani, Syazleen, Aidil, Akmal Syuhada, Hani je kot....
Kadang2 yang menjengkelkan tu lebih menghiburkan....

Kesemuuuuaaaaaa kawan tersebut, mesti akan cakap BFF....
BEST FRIEND FOREVER.....
Korang pun selalu buat macam tu dengan kawan2 kan????
Forever ke????
GPB Awatif dulu memang tak jumpa dah...
Kawan2 Badlishah dulu, ada jugak la jumpa... tapi tak tahu kenapa rasa awkward sangat ntah...
Jat siap hantar kad raya la, kad kenduri kakak dia pun hantar....
Tapi Awatif agak bongek sebab tak balas...
Bila dah lama tak berhubung tu, terputus la.... tahun ni ada la jugak yang tegur....
Jadi tak putus sangat la.... kalau biar, tali pun reput pastu putus kan???
Kawan Widuri ja kot yang masih ada... Maybe sebab baru dua tahun keluar sekolah kot....
Yang selalu pun Amalina + Syahirah : boleh p makan lagi....
Aidil + Asraf : yang dok ghajin tegoq kat pesbuk
Yang paling care skali : Hanis....
Result MUET, Result STPM, result UPU, segala jenis result mesti kol nak tanya....
Pastu nak tolong carikan boyfriend kat Awatif lagi...
Lepas ni mungkin tambah lagi kawan... kawan kolej... dan akhir sekali kawan sekerja....
Tak tahu yang mana satu yang akan kekal lama....

Kalau boleh....
Semua orang nak ramai kawan... semua orang nak kawan ingat kat dia....
Awatif sendiri la kan, Awatif sanggup hilang boyfriend lagi dari hilang kawan....
Boyfriend hilang tak pa, suami hilang tak boleh la.... haha...
Kalau gaduh dengan boyfriend pun mesti carik kawan kalau tak cari family kan???
Bila dan janji BFF semua orang nak kawan2 saling percaya, saling membantu dan harus saling ingat kan....
And so do I..... Awatif juga percaya, kawan2 Awatif mesti ingat Awatif...
Bila kita ingat kat orang, orang pun akan ingat kita.... sama la...
Kalau kita ingat Allah, Allah pun akan ingat kita kan????
Jadi, mari doakan untuk kesejahteraan sahabat kita, dan doakan untuk persahabatan anda dan kawan2 anda...
Haha.... tacing pulak menaip panjang2 ni....

 -Retro la sangat... Form 2/2007-

 -Amin yang asyik tersesat Form5/2010-

-Form 6/2012-


p/s: Kawan blogger pun ada.... Bakal adik ipar maybe... :P

Saturday, 20 July 2013

"Ayah pun tak puasa"

Assalamualaikum uoollsss....
Pekabo yop???? Posa dak????
Dah masuk berapa hari kita puasa????
Ya.... anda memang pandai....
Dah lebih 1/3 Ramadhan dah....
Awatif sendiri, nak kata hebat sangat pahala puasa tu idok le...
Tapi lebih baik dari tahun lepas kot....
Cuma masih lagi tak sempat terawih di masjid kampung....

Kadang2 teringin sangat nak pergi terawih kat masjid kalau balik kampung....
Dulu pernah la jugak pergi.... tapi sekali je....
Lepas terawih terdengar makcik2 sembang, terus tak ingin pergi dah....
Makcik A sembang dengan Makcik B mengata anak Makcik C yang tak dapat sambung belajar....
Huh.... pergi tambah dosa adalah.... bukan tambah pahala....
Memandangkan Awatif ni bukan kategori genius rasa malas nak pergi.....
Dosa dari bangun tido yang kita tak tahu pun banyak, nak tambah dosa lagi.....

Becakap mengenai dosa..... Semua orang tahu yang tak puasa di bulan Ramadhan merupakan satu dosa....
Kalau orang yang buat kerja berat tak puasa, dosa tak????
Awatif ada kenal dengan sorang budak.... tiap2 bulan Ramadhan, dia mesti tinggal puasa....
Tapi umur dia sekarang dah 11 tahun kot....
Bila orang tanya, dia jawab "ayah pun tak puasa, buat apa nak puasa"
Aarrrkkkk..... Macam mana tu...
Setahu Awatif, ayah dia memang buat kerja berat jugak la....
Tapi ayah dia bos kot...
Papa Awatif pun buat kerja berat jugak... Tapi boleh je kerja sekerat hari....

Sebenarnya Awatif bukan nak tambah dosa mengata orang nih....
Tapi bila pagi nampak orang tak puasa rasa sentap la....
Rasa macam sesak nafas pun ada.... Seriuss tak tipu punya....
Dalam hati ni dah istighfar banyak kali dah....
Tapi entah la.... tak kan nak tegur kot....
Umur sama dengan papa Awatif je....
Awatif bunkannya baik sangat pun nak cakap pasal dosa tak berpuasa nih....
Tapi kesian la kat anak dia....
Sampai bila orang Islam nak maju kalau macam ni????
Sekali lagi Awatif cakap, Awatif pun bukannya baik sangat, alim sangat....
Lima teras rukun Islam pun masih merangkak
Tapi hati rasa tak tenteram bila fikir nasib orang kita ni....

Tapi nasib baik la ada ramai lagi yang masih ingat ajaran Islam....
Masih ramai yang mendekati Islam....
Awatif sendiri masih dalam mengenal Islam....
Tak bererti dalam IC Islam, ilmu Islam tu dah cukup kan???
Bagi Awatif la kan, kalau kita masih lagi merangkak nak ikut cara hidup berpandukan Islam yang sebenarnya, tak salah kan kalau kita WAJIBKAN lima rukun Islam tu....
Termasuklah BERPUASA DI BULAN RAMADHAN..... kan2.....
Awatif sendiri masih berusaha untuk baiki teras rukun islam dulu....
Kalau periksa Pendidikan Islam boleh dapat A+ , cara hidup Islam boleh????
Awatif tak kata orang lain.... Diri Awatif sendiri pun macam tu okay....
Ni semua sekadar renungan je...
Awatif cuma nak sampaikan pandangan Awatif je + nak dapatkan pandangan orang lain juga....
So..... marilah bersama-sama sayangi Islam....



p/s: Mengharapkan future husband yang dapat membimbing.... amboi gatai.... :D

Monday, 15 July 2013

Headband: Dutch Lady Strawberry Inspiration

Assalamualaikum semua.....
Ya... Awatif antara orang yang pemalas....
Mau tak bughok blog nih.... tak sempat nak menaip la konon cik enon kan....
Hari ini entry yg senang je....

Headband ni tempahan dari kawan sepupu Awatif...
Tak sempat lak nak nanye nama....
Kalau pink biru Awatif dengan Miss Twins panggil Dutch Lady la....
Alaaa.... Macam susu strawberry Dutch Lady tu....
Sebelum ni Awatif dah jual banyak dah... cuma tak sempat nak upload...
nanti Awatif upload contoh yang lain...




Material : Silk ribbons, felt, beads
Price: RM 10 

p/s: Bila la agaknya blog saya nak secantik blog orang lain.... grrrr....


Monday, 8 July 2013

Doa

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh........
ha.... tudia.... panjang berjela...
Permulaan hari yang baik buat hari ni...

Doa...
Simple saja, tapi mempunyai nilai yang tinggi...
Semua orang pernah berdoa kan???
Setiap orang mesti tak terlepas berdoa...
Tapi cuba fikir balik, adakah doa kita tu benar2 ikhlas, benar2 khusyuk???
Awatif sendiri bukannya alim sangat nak cerita pasal kebaikan berdoa ni...
Awatif sendiri selalu saja anggap doa ni remeh...
Bila sudah solat ja, baca doa punya cepat...
Tak menghayati langsung doa tu...
Time baca doa mula la pikir macam2....
Teringat running man la, terlupa tutup paip air la, teringat mesej masuk masa solat la, macam2 sangat...
Konon sibuk kalah menteri... Lepas tu doa pun ala kadar je....

Pernah Awatif baca dalam Gen Q,
"Doa yang baik ialah doa orang yang mendoakan orang lain tanpa pengetahuan orang tersebut" (lebih kurang macam tulah bunyinya... tak ingat :P )
Pernah tak uoolss buat macam tu???? Penah tak???
Maksud Awatif doa yang baik la... bukannya doa bagi kawan mati cepat ke atau doa kecelakaan orang lain...
Awatif pun pernah.... Bukan takat doa kat ibu bapa je, doa kat orang lain yang dalam kesusahan
Kadang2 'tacing' bila tengok orang tua jalan sorang2, tengok orang buta, terus doa....
 Pagi tadi selepas solat sunat dhuha, Mudirah saja nak bagi motivasi sikit kat budak2....
Mudirah tanya sorang2, siapa yang pernah berdoa dekat orang, orang tak tahu...
Macam2 la jawapan yang ada, doa kat tok nenek, doa kat abang, doa untuk kawan...
Apa yang menarik bagi Awatif doa sorang budak nama Ashraf...
Ashraf ni bukanlah pelajar yang top, kadang2 baca surag al-Fatihah pun tergagap...
Tahu tak apa dia doa???
Pertama: "Saya doakan abang E saya cepat tinggi sebab dia rendah"
Kedua: "Saya doakan kakak saya cantik sebab dia gelap dan kurang cantik"
Ketiga: "Saya doakan sakit gigi mak saya yang sampai lebam2 tu sembuh"
Keempat: "Saya doakan ayah saya sihat, tak gatal2 badan lagi, murah rezeki"
Macam main2 ja doa budak ni kan????
Tapi doa dia lah yang paling teliti sekali....
Dia doakan satu2... Awatif sendiri tak berdoa details macam tu....
Awatif ingat lagi Tuan Haji Nazmi pernah cakap, "kalau kita nak minta sesuatu, ,minta betul2, straight to the point."
Sama la macam doa jugak...
Jadi, sempena bulan ramadhan ni, marilah kita sama2 menghayatinya dengan melakukan ibadah dengan sempuna.....
Penuhkan Ramadhan dengan pahala....
Jangan pulak penuhkan perut saja.... pesanan buat diri Awatif sendiri juga...


- Ammar yang sibuk nak puasa jugak-


p/s: Rasanya persiapan untuk raya lagi menonjol dari menyambut ramadhan.... 

Saturday, 6 July 2013

Laptop Sleeve : Farahana

Assalamualaikum uoollss....
Aaaaaa....... Lama sangat la tak menaip kat sini....
Konon sibuk la sangat.... Kalah menteri...
Blog dah bughok gilo.... tunggu si kembar tolong buat header lain...
Sesungguhnya, mengajar lagi susah dari belajar....
Sibuk2 pun siap jugak la laptop sleeve Farahana ni...
Laptop sleeve yang simple....

theme colour : purple, pink, black
material: plain cotton
name's material: felt
price: RM 28 (after special discount for student)


Yang ni pun hampir 100% handmade tau...
Hana pun request yang simple jugak....
Masing2 macam takut dengan Awatif je....
Bukannya Awatif makan orang pun...
Malu sangat nak bertanya....
Apa2 pun, cakap je nak design macam mana... harga boleh runding...

p/s: Insyaallah lepas ni nak try jahit blouse lak........