Thursday, 31 May 2012

Episod 'Candle Light Dinner'

Assalamualaikum uolllsss.....
Hai... dah lama benar tak update blog...
Nak kata sibuk tak jugak, tapi merehatkan diri selepas exam...

Petang tadi rumah Awatif tak ada elektrik...
Sampai pukul 8 lebih jugak la....
Bila dah tak da elektrik, semua dah malas nak masak...
So, semua makanan beli je memandangkan hari ni ada pasar malam...

Masa blackout ni la adik beradik nak berkumpul...
Kalau tak, ada yang di bawah, ada yang diatas...
Balik dari pasar malam, terus solat sekali....
Dah tambah pahala berganda...
Lepas tu makan pulak sekali bertemankan cahaya lilin sebatang....
Dah eratkan hubungan adik-beradik...
Bila dah guna lilin, lampu tak guna la....
Dah kira selamatkan bumi...
Bila dah makan ramai-ramai, mulut tak berhenti bercakap....
Dah tambah idea2 mengarut

Konklusinya...
Blackout tak membebankan pun....
Boleh tambah PAHALA , tambah ERAT SILATURRAHIM

 -kadang2 sebatang lilin pun mampu menerangi banyak hati-

-candle light dinner la sangat... makan pun beli je-
ayam goreng tinggal tulang je...


p/s: Si kembar Syaira kata... dah macam zaman jepun guna api makan ubi taro

1 comment:

  1. Romantiknya...Hehehe...Dh biase lalui...Betul2...Hehe

    ReplyDelete